avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical

Am si eu o nelamurire ...
Sotul meu a facut cerere pentru a sta acasa cu copilul, iar eu am declarat pe propria raspundere ca NU am facut o astfel de cerere in baza legii 19/2020, oferindu-i sotului aceasta posibilitate, insa eu ma aflu in concediu medical (am fost activa pana acum o saptamana la serviciu) in perioada identica in care sotul a declarat ca nu are cu cine sa stea copilul nostru de 3 ani.
Eu sunt om cu transplant hepatic 2017 (cu imunitate 0 si risc inalt de infectare) si urmeaza sa mai fac o interventie chirurgicala care imi interzice sa fac efort fizic (nu voi putea sa ridic o perioada), in acest caz am nevoie mare de ajutorul sotului care sta acasa cu copilul.
Intrebarea este : eu pot beneficia in continuare de medical si simultan cu cererea sotului ?
Pentru ca eu voi fi acasa, dar cu restrictii.
Stiu ca modificari legislative au loc in fiecare an si cu atat mai mult in perioada curenta.
As vrea sa procedez corect. Multumesc anticipat . Sanatate tuturor.
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2020
inger_parasit2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:15, 20 Martie 2020
Da, dumneavoastră beneficiați în continuare de concediu medical (acesta e temeiul legal în baza căruia contractul de muncă vă este suspendat), în vreme ce soțul dumneavoastră e beneficiarul concediului în baza Legii nr.19/2020. Nu există niciun motiv să vă faceți griji, dovada o faceți cu documente medicale.
Prevederile legii nu se aplică în cazul în care unul dintre părinți se află în una sau mai multe din următoarele situații:
a) este în concediul prevăzut la art. 2 alin.(1) sau art. 11 alin.(2) ori art. 31 alin.(1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.111/2010 privind concediul și indemnizația pentru creșterea copiilor, aprobată prin Legea nr.132/2011, cu modificările și completările ulterioare;
b) este asistentul personal al unuia dintre copiii aflați în întreținere;
c) celălalt părinte nu realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi
independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activităţi agricole,
silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015
privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este articolul de lege stelian.georgiana stelian.georgiana care este articolul de lege care imi pemite sa stau acasa daca am un copil in intretinere cu grad de handicap 1 grav pe perioada scolii inchise si de ce acte ... (vezi toată discuția)
Legea 19 andreanoandreea andreanoandreea Buna ziua, daca sotul meu lucreaza de acasa eu pot beneficia de legea 19?compania la care lucrez imi spune ca atata timp cat ei imi ofera posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o intrebare legata de oug 147 din 2020. la punctul ... element94 element94 Buna ziua. Am o intrebare legata de OUG 147 din 2020. La punctul 6.e scrie: (6) Prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă nu se aplică în cazul ... (vezi toată discuția)