avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu / IFN
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu / IFN

Buna ziua,

Am fost instiintat saptamana trecuta ca am poprire pe salariu de la un IFN si as avea 2 intrebari :

Popririle pe salariu in perioada "Starii de urgenta" nu se pot ridica ? Exista vreo lege in acest sens ?

Ce trebuie sa fac pentru a evita poprirea salariului si la banca si la angajator ? Executorul nu-mi raspunde nici la mail si nici la telefon si din cate stiu iti opreste 1/3 din venitul net angajatorul si din nou 1/3 banca...am cunostinte care asa au patit.
Cel mai recent răspuns: Ciofu Constantin Adrian , utilizator 18:35, 6 Februarie 2024
Poprirea pe salariu se face pe 1/3 din venitul lunar (dacă sunt mai multe popriri, procentul poate merge până la 1/2 din salariu). Angajatorul este cel care reține suma de bani (prin bancă, dacă vi se face plata pe card) și o virează în contul executorului judecătoresc, iar acela o virează creditorului (IFN, în speță). Nu puteți fi executat pentru aceiași sumă și de bancă și de angajator fiindcă ar însemna că vi se reține 2/3 din veniturile salariale, ceea ce este ilegal. În cazul în care există o astfel de situație trebuie să vă adresați instanței de judecată cu o contestație la executarea silită, iar cel care a dispus reținerea unei sume mai mari din veniturile salariale trebuie să vi le restituie. E posibil ca sumele din bancă, pe care s-a pus poprirea să nu fie cele cu titlu de venituri salariale (ci alte sume), iar în acea situație poprirea se pune pe toate veniturile și sumele de bani și puteți fi executat silit pe toată suma (repet, cu excepția sumelor lunare pe care le primiți prin bancă (dacă e cazul, cu titlu de venituri salariale, indemnizații, dirune etc.).
Multumesc foarte mult pentru raspuns.

Am două dosare de executare silită.trimise și la angajator și la bancă Cât mi se reține din salariu).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita angelica82 angelica82 Buna ziua, Am contractat un credit bancar in anul 2008.Din varii motive nu am mai putut achita ratele anul acesta.Am primit de la birou executor ... (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi, nelamurire Manone_BM Manone_BM Buna ziua, Exista doua popriri pe un salariu, una din partea unui IFN si una din partea unei persoane fizice (printr-un contract de imprumut). Angajatorul ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu serby30 serby30 sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani. debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)