avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Legea 19/2020
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Legea 19/2020

Buna ziua , lucrez ca si agent și vreau sa intru in indemnizația de stat acasa cu copii, conform legii 19/2020 , dar la serviciu mi sa spus ca daca pe soția mea o va baga peste o săptămână în șomaj tehnic , indemnizația mea se anulează ca intra ea in șomaj tehnic.,și ca sunt prea multe acte de facut pentru o săptămână asa ca nu stiu ce o sa fac cu copii o săptămână...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:48, 21 Martie 2020
Prevederile Legii nr.19/2020 nu se aplică în cazul persoanelor ale căror raporturi de muncă sunt suspendate pentru întreruperea temporară a activității angajatorului sau în cazul soțului/soției acestora, în condițiile art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 — Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
Multumesc pentru raspuns , dar in concluzie pot sa stau si eu acasa in indemnizație pentru copii conform legii 19/2020 si sotia in șomaj tehnic ?
Raspunsul este negativ in situatia dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile supraveghere copii econo econo Poate o persoana sa beneficieze de zilele libere pentru supravegherea copiilor daca soțul este in șomaj tehnic? (vezi toată discuția)
Stimulent insertie in somaj tehnic Ajutorescu Ajutorescu Buna ziua! Beneficiez de stimulent de insertie daca inceteaza suspenderea CIM saptamana viitoare si ma baga direct in somaj tehnic? (vezi toată discuția)
Stimulent insertie Munteanurox Munteanurox Bună seara. As vrea sa stiu daca intru in somaj tehnic mai primesc stimulentul de insertie? Daca intru in somaj tehnic 2 luni,de exemplu, după care imi ... (vezi toată discuția)