avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Soluţia corectă
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Soluţia corectă

Cum trebuie procedat atât în avantajul angajatului, cât şi al angajatorului, în următoarea situaţie a unei mici firme de comert produse textile-încălţăminte:
-1 punct de lucru s-a închis la dispoziţia locatorului, datorită stării de urgenţă
-alt punct de lucru, deşi încă deschis, are vânzări nule, deci se va închide şi acela.
-contractele de chirie nu sunt sistate.
-firma nu are rezerve, plăteşte salarii şi cheltuieli din vânzări, care NU există momentan.
Vă rog sugestii:
-suspendare activitate
-şomaj
Activitatea de comerţ nu este vizată în ordinul guvernului privind şomajul tehnic.
dar dacă, totuşi, este acceptat şomajul tehnic, cine plăteşte ACUM angajaţii, firma neavând nici un leu în cont sau în casă?
Se poate suspenda activitatea şi cere şi şomaj tehnic?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2020
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Daca am avut o firma cu 6 angajati, dar in perioada se stare ... UElena UElena Daca am avut o firma cu 6 angajati, dar in perioada se stare de urgenta activitatea a fost inchisa si salariatii au beneficiat de somaj tehic, imi pot inchide ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma/suspendare activiate bejenaru bejenaru Buna ziua, As vrea sa stiu care ar fi cea mai simpla si ieftina metoda de a inchide o firma , SRL cu obiect activitate comert cu amanuntul (haine, cosmetice, ... (vezi toată discuția)
srl cu activitate: de comerț produse alimentare suspendata Bună seara, am un SRL, activitate: comerț produse alimentare, punctul de lucru este în curtea interioară a unui spital. În luna martie am încercat să-mi ... (vezi toată discuția)