avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu impus - Ordonanta de urgenta 2020
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu impus - Ordonanta de urgenta 2020

Buna ziua,am si eu o intrebare,Datorită stării de urgenta impuse de Guvern am decis să stau acasa cu copilul minor, fiind plătită cu cei 75%.Din cate am inteles este vb de 30 de zile,mai exact până vor începe școlile dupa vacanta dPdeaste.Numai ca angajatorul a aplicat legea doar până pe data de 13,după aceea bagandu ma in CO forțat,fără ca eu să cer acest lucru.Vroiam sa va intreb daca e ok sau nu cum au procedat ei.Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:05, 21 Martie 2020
Art.144 C.mun.
...
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Obligarea de catre angajator a efectuarii perioadei de CO programate sau neprogramate intr-o anumita perioada, in opinia mea , este un abuz .
Sa inteleg ca firma unde lucrez ar trebui să respecte legea si sa mi permita sa stau acasa până la inceperea scolilor?
Prin actele normative emise, Legea nr.19/2020, OUG nr.30/2020 ,respectiv HG 217/2020, s-a decis ca, zilele libere se acordă doar "după epuizarea tuturor opțiunilor prevăzute de reglementările legale în vigoare pentru desfășurarea activității și cu obligația asigurării continuității activității, inclusiv prin decalarea programului de lucru sau implementarea formelor de muncă flexibile"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna fortat ALIN_33 ALIN_33 Buna ziua. Doresc sa va intreb daca angajatorul te poate trimite o saptamana in concediu de odihna , cu motivul ca mai ai multe zile de concediu. ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna forțat gekadox gekadox Firma la care lucrez dorește să ne trimită în concediu de odihna forțat. Eu nu doresc deoarece doresc concediul în altă perioadă. Este legal să mă ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna in preaviz concediere colectiva PDanika PDanika Firma unde am lucrat a facut concedieri colective si a decis sa includa zilele de concediu de odihna (10)in perioada de preaviz fara sa anunte sau sa aiba ... (vezi toată discuția)