avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Somaj tehnic Covid 19
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Somaj tehnic Covid 19

Buna ziua,somajul tehnic trebuie acordat obligatoriu angajatilor?daca angajagorul nu mai are activitate de unde sa plateasca acest somaj tehnic?
Cel mai recent răspuns: Mimi456 , utilizator 14:54, 22 Martie 2020
Decontarea indemnizatiilor de "somaj tehnic" se face de catre stat, prin AJOFM, in conditiile stabilite prin OUG 30/2020.
Statul nu oferă si contribuțiile cas si cass, doar ce i revine angajatului net, si face plata către angajator dupa ce eu am platit contribuțiile acestea.Deci? Eu de unde le platesc daca inchid?
Daca eu ca angajat am avut cmi suspendat la momentul cand s a dat legea aceasta, mai pot intra in șomaj tehnic?

Cornel Vasile a scris:

Decontarea indemnizatiilor de "somaj tehnic" se face de catre stat, prin AJOFM, in conditiile stabilite prin OUG 30/2020.

Suspendat pentru ce si pana cand?

p.s.
Nu mai citati raspunsurile primite.
datorita situatiei de fata, pana pe 22,03,2020

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am avut o firma cu 6 angajati, dar in perioada se stare ... UElena UElena Daca am avut o firma cu 6 angajati, dar in perioada se stare de urgenta activitatea a fost inchisa si salariatii au beneficiat de somaj tehic, imi pot inchide ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in perioada somajului tehnic Anghel Mihaiela Anghel Mihaiela Cine plateste indemnuzatia de Concediu Medical pt. un salariat a carui activitate este suspendata conf. OUG 4/2010 (somaj tehnic) ? Angajatorul sau Ag.Somaj ? ... (vezi toată discuția)
Firma ... " la capatul puterilor " VioBub VioBub Buna ziua, am o firma care \"nu mai merge\" de aproximativ doi ani. Firma are 4 angajati, toti au peste 45 de ani, si practic am continuat activitatea si n-am ... (vezi toată discuția)