avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Izolarea bătrânilor, zădărnicită prin efectuarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Izolarea bătrânilor, zădărnicită prin efectuarea de plăți la casieria asociației

Naftali Bennett, ministrul Apărării din Israel, a publicat o înregistrare video în care oferă cel mai important sfat pentru evitarea deceselor provocate de noul coronavirus: izolarea totală a bătrânilor. Oficial israelian susţine că epidemia va lua sfârşit abia după ce 60-70% din populaţie va fi luat virusul, deşi cei mai mulţi nici nu vor şti că l-au avut.

"Cel mai important lucru, mai important decât distanţarea socială, mai important decât testarea, mai important decât orice este să separăm oamenii bătrâni de cei mai tineri. Cea mai letală combinaţie este când bunica îşi îmbrăţişează nepotul. De ce? Pentru că coronavirus este un virus unic, în sensul că este cu mult mai letal pentru oamenii bătrâni faţă de oamenii tineri. În ţările în care au murit mulţi oameni (din cauza COVID-19, n.r.), procentul victimelor sub 30 sau sub 20 de ani este de 0% sau 0,1%. În cazul oamenilor peste 70 sau peste 80 de ani, unul din cinci, respectiv unul din şapte dintre cei care au luat virusul au murit. Ce trebuie să facem în următoarea perioadă este să avem grijă de bunica şi de bunicul, dar de la distanţă, pe Whatsapp, Skaype. Duceţi-le mâncare, curăţaţi cutiile înainte, nu intraţi în casele lor, nu îi îmbrăţişaţi, pentru că îi expuneţi riscului.
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:18, 14 Mai 2020
Imi pare rau ca acel administrator s-a infectat.
Dar, acea asitenta medicala s-a.contaminat tocmai pentru ca nu au fost dotati cu echipamente de protectie.
Eu am tot urlat intr-un topic ca acest risc este foarte mare si deja Romania are mai multi medici infectati decat Italia si suntem in urma.lor cu 3 saptamani...

Ar trebui sa discutati cu cei de la DSP cum ar trebui sa procedati si sa va indrume ei in concret.
Banii trebuie incasati ca sa faceti plati la furnizori.

Poate ca ar fi o solutie sa ii pasuiti pe cei contaminati o luna pana se lamureste situatia cu ei.Adica sa nu le aplicati penalitati daca nu platesc.
Chiar guvernul poate da un act normativ in acest sens ca sa ajute legislativ.

Daca sunt infectati exista un numar mare de virusi acolo.
Si banii lor ar fi infectati foarte probabil.
Daca sunt carantinati sau izolati nu pot face plata nici la banca.

Puteti incasa banii de.la.ceilalti in fata scarii, la usa de la intrare in bloc fara sa intrati in bloc si sa fiti despartiti de geam.Deci, sa stati afara si sa va dea banii prin usa intredeschisa sau pur si simplu sa va lase banii pe un scaunel in fata usii de la.bloc.
Va dati inapoi 5 metri si apoi luati banii cu manusi.

Banuiesc ca doriti sa fiti informat si urmariti stirile. Oricum nu prea aveti ce face in perioada asta, ca sunt toate instantele inchise. Noi lucram in continuare, cu exceptia casieriilor cu numerar. Si vom face asta cat se va putea.
Tot la stiri se spune de zile intregi ca NU EXISTA materiale de protectie. Nici masti, nici manusi, nici combinezoane. Daca nu au medicii in spitale, de unde sa procuram noi?
Eu m-am tot agitat si am gasit un producator nou de masti si am dat o comanda pe care o tot astept. Sper sa vina pana se termina virusul.

Spuneti dvs ca sunteti avocat cat este amenda pentru persoane juridice in cazul unei activitati care poate duce la raspandirea virusului? 70.000 de lei? Eu nu vreau sa imi asum niciun risc, nici pentru sanatatea oamenilor (angajati sau clienti) si nici pentru plata unei asemenea amenzi. Astfel, firmele din grupul nostru si, din ce am vorbit si cu colegi de la alte firme, nu vom face incasari cu numerar pana nu vom avea garantia securitatii si sanatatii generale.
Asta cu atat mai mult cu cat si banii pot fi purtatori de virusi si manevrarea lor presupune riscuri.
Exista protectie dar nu au medicii care s-au infectat.Altii s-au infectat aiurea.

www.avocatnet.ro/forum/discu...

Eu sunt foarte bine informat.
M-am uitat si la tot ce s-a spus.
Eu sunt atent inca de cand a anuntat China primul caz.

Nu pot toti sa faca plati prin banca.
Nici cu cardul sa faca plata nu e indicat in cazul cu familia contaminata.
Nici sa ii dati in judecata pentru penalitati nu prea aveti cum pentru ca nu sunt de rea-credinta cei infectati si izolati.

Vorbiti cu cei de la DSP, asa cum v-am mai spus.
Guvenul va poate ajuta prin act normativ.
Este posibil sa depuneti situatie cu cei care nu pot plati, daca nu aveti fonduri si sa platiti doar pentru cei neinfectati in acest moment.

Va inteleg foarte bine temerea.
Eu nu ma refeream la.topicul.cu registraturile instantelor cand ziceam ca urlu de mai multe zile.
Avocatii oricum merg la.instante si acum...doar ca sunt registraturile inchise.
Stam multi in sala ca asa merg lucrurile.

Nu exista cineva care sa ii organizeze pe toti.
Nu stiu sa se organizeze pe asa ceva dar nici nu se iau masuri sa ii coordoneze cineva pe .cei de la instante.

De pilda, dadeau acelasi pix sa se semneze declaratiile in urma.cu doua saptamani.
Le-am atras atentia la.jandarmi, mi-au dat dreptate dar au dat pixul in continuare.
Eu foloseam.propriul pix...
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Bloc Expert a scris:

ca sunt toate instantele inchise.

Eronat!
Daca tot va hazardati in raspunsuri ,macar verificati atent activitatea tuturor instantelor si veti constata ca si in aceasta perioada isi continua activitatea atat judecatoriile,
tribunalele,curtile de apel ICCJ
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Dacă nu se mai achită banii la firme se ajunge la cel mai mare dezastru din Evul Mediu până azi.
Trebuie efectuate plățile către firmele care furnizează utilități.
Este vorba de o problemă de siguranță națională ... funcționarea acestor firme.
Firmele de administrare nu au decât să își ia combinezoane de protecție sau să preia direct banii firmele de furnizare a energiei respective și să eliminăm firmele de administrare.
Eu le-aș elimina și ar fi ceva economic.

Domnule avocat Lascoschi, pe timpul oricărei Stări de Urgență furnizorii de Utilități nu au dreptul legal să forțeze populația să părăsească locuințele pentru a multiplica virusul COVID-19. Chiar credeți că nu se pot suspenda plățile facturilor după 15.05.2020 ?
Dvs. știați că facturile pentru Energia Electrică pentru o scară cu senzori, este de maxim ... 0, 5 lei de persoană ??? Așa-i că va da faliment Electrica S.A., Enel, etc. ?
PE TIMPUL STĂRII DE URGENȚĂ ȘI A ORDONANȚELOR MILITARE, MULTE ASOCIAȚII DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA AU ȚINUT CONT DE PROBLEMELE EXISTENTE, ȘI AU ANULAT SAU AU SUSPENDAT PLATA PENALIZĂRILOR, CEL PUȚIN PENTRU 3-4 LUNI.
Chiar și această Asociație de Proprietari „mamut” din Târgu Mureș, compusă din 30 de blocuri, a anulat sau a suspendat penalizările, adaptându-se acestei devastatoare crize economico-sanitare mondiale, numai că mulți președinți de Asociații de Proprietari avizi după bani nemeritați, impun abuziv pe listele de plată, penalizări aberante de ... 0,2 % pe zi de întârziere (adică de ... 74 % pe an !!!), cu toate că ANAF impune ca penalizări lunare sume procentuale de maxim ... 0,01 % pe zi de întârziere pentru datoriile fiscale ne-achitate la timp ... adică sume de 20 de ori mai mici decât cer cămătarii de președinți din Asociațiile de Proprietari, cu toate că sunt deja multe familii din România care abia au bani pentru hrana zilnică, nu să plătească niște penalizări fără vreo logică contabilă (sunt exact ca niște amenzi, doar că acestea sunt ilegale, dacă nu au fost impuse de organele competente) !!!
<<< O Asociație de Proprietari din Târgu Mureș, alcătuită din 30 de blocuri (!?) nu calculează penalități de întârziere pentru proprietarii restanțieri, pe toată perioada Stării de Urgență (pentru Martie, Aprilie și Mai 2020). >>>
★ Detalii: [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2020
asd1, utilizator

Alte discuții în legătură

Stop activitate casierie la asociatiile de proprietari ? tomasso tomasso In contextul modificarilor legii penale privind conduita sociala responsabila in prevenirea si raspandirea coronavirusului (COVID-19) se are in vedere ... (vezi toată discuția)
Ma tem ca fara carantinarea tuturor celor care vin din străinătate vom depăși italia în scurt timp CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Eu personal nu vad alta varianta viabilă pentru a tine lucrurile sub control. Dacă unul singur venit din străinătate un alt om si acel om infecteaza ... (vezi toată discuția)
Cat timp se poate amana plata intretinerii ? OELC OELC Pana in prezent sunt la zi cu plata intretinerii in blocul in care locuiesc. Deoarece Casieria blocului va fi deschisa o singura ora in ziua de 14 aprilie ... (vezi toată discuția)