avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Urgent

Buna ziua
Având in vedere noua ordonanta militară care va intra intra in vigoare in aceasta seara, așa dori sa ma lamuriti dacă fiecare salariat care încă lucrează are nevoie de acea adeverința permanenta pt deplasare respectiv declarația celui in cauza ,dacă este sau nu este obligatorie????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:51, 22 Martie 2020
Este indicat sa aveti adeverinta.
In caz contrar exista riscul sa iasa haos.

Nu stiu cat de bine organizati sunt cei din politie si jandarmerie si puteti avea surprize neplacute.
Mulțumesc pt răspuns ! Tot exista zvonuri cum ca acea adeverința este necesară doar pe timp de noapte

Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ordonanţa Militară privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19
Art. 5 - (1) În intervalul orar 22.00 - 06.00, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere.


(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

(4) Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/ locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.
...

Prin urmare, declaratia este pentru deplasarea in intervalul orar 22.oo -06.oo

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia cnsu 52 cand este necesara adeverinta si declarația ... cyan cyan Decizia CNSU 52 Cand este necesara adeverinta si declarația pe proprie răspundere? In perioada de restrictie 23.00-05.00 sau permanent? Art. 4 - (1) ... (vezi toată discuția)
Ref ordonanțe militare miruna27 miruna27 Am 65 de ani și doresc sa ma deplasez in alta localitate pt îngrijirea părinților. Menționez ca nu ma încadrez in cele doua ore 11-13. Am voie? (vezi toată discuția)
Deplasare catre service auto in perioada aceasta georgeblk1 georgeblk1 Buna dimineata cu respect! Am si eu urmatoarea intrebare: Vreau sa ma deplasez la un service auto pentru a-mi repara masina/ a cumpara o piesa auto pentru o ... (vezi toată discuția)