avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Suspendarea contractului de munca pe perioada starii ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Suspendarea contractului de munca pe perioada starii de urgenta

Buna ziua, in ce conditii si sub ce forme isi poate suspenda un medic primar (dermatolog) raporturile de munca cu angajatorul pe perioada starii de urgenta pentru a-si reduce expunerea la COVID-19, in conditiile in care persoana apreciaza ca face parte din categoria de risc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:29, 23 Martie 2020
Codul Muncii
Art. 50
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
......
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
c) carantina;
.....
f) forta majora;
....

Art. 52
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
....
c) in cazul intreruperii sau reducerii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare;
....
(3) In cazul reducerii temporare a activitatii, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, pe perioade care depasesc 30 de zile lucratoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana, cu reducerea corespunzatoare a salariului, pana la remedierea situatiei care a cauzat reducerea programului, dupa consultarea prealabila a sindicatului reprezentativ de la nivelul unitatii sau a reprezentantilor salariatilor, dupa caz.

Art. 54.
Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere fara plata ADFlore ADFlore E legal sa ii spui angajatului ca o sa stea 10 zile/luna acasa fara plata? Acum in situatia actuala cu COVID 19? Sotul lucreaza la stat si i se impune acest ... (vezi toată discuția)
Resurse umane Criscriss Criscriss se pot trimite in somaj muncitorii care au perioade de 2-3 luni de inactivitate si reangajati dupa? sau este o alta posibilitate de a-i tine angajati dar fara ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic 2012 apetra apetra cu ce articol suspendam contractele? (vezi toată discuția)