avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj Tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj Tehnic

Pentru indemnizatia de somaj tehnic, a angajatilor din restaurante, se suspenda activitatea potrivit art 52 alin(1) lit. c?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:16, 23 Martie 2020
Se suspenda c.i.m. in baza art.51 alin.1 lit.c C.mun.
Articolul mentionat spune altceva...
Art.52 C.mun.
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
....
c) in cazul intreruperii sau reducerii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare;
....

Intreruperea sau reducerea temporara a activitatii din initiativa angajatorului, fara incetarea raportului de munca,cauzata de motive economice, tehnologice, structurale sau similare, este denumita in limbajul popular “somaj tehnic”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic padicam padicam Buna ziua, Ma poate informa cineva cum e cu somajul tehnic? Putem da in somaj tehnic parte din angajatii firmei? Angajatul trebuie sa aiba o anumita vechime ... (vezi toată discuția)
Codul muncii - somaj tehnic laszloecaterina laszloecaterina Conf.codului muncii salariatii pot intra in somaj tehnic 75% din fondul de salariu.As dori sa stiu daca trebuie sa am acordul salariatului scris sau numai le ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic CARPAHONTU CARPAHONTU sociatatea isi inchide activitatea pentru sarbatorile de craciun si anul nou in data de 16 decembrie 2013. Salariati care au concediu de odihna intra in ... (vezi toată discuția)