avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Decizie de incetare a contractului de munca
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Decizie de incetare a contractului de munca

Astazi 23.03.2020, am fost pus impreuna cu alti colegi cu o vechime mai mica de trei luni sa semnam decizia de incetare a contractului idividual de munca. Directorul de magazin a specificat ca aceasta este DOAR o suspendare. Doresc sa stiu daca acest lucru este legal si daca nu trebuia sa fim trimisi in somaj tehnic, avand in vedere ca lucram intr-un centru comercial si motivul pentru care contractul a fost incetat este pe motivul pandemiei. Nu exista o metoda de contestare a acestei decizii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:14, 23 Martie 2020
Ce articol este mentionat in acea Decizie ?
Art.31 Alin3
Codul Muncii
art.31
...
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
....

Este vorba despre incetarea c.i.m. din initiativa angajatorului pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba.

Se poate sesiza instanta de judecata daca apreciati ca incetarea contractului s-a realizat cu incalcarea legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cm. nedeterminata suspendat cu art. 31 alin. 3 din codul muncii miroxana miroxana Am și eu o nelămurire. În ianuarie 2019 a fost desființat departamentul de vânzări în care lucram, prin urmare am fost toți concediați. La finalul ... (vezi toată discuția)
Demisie edward71 edward71 Este adevarat ca se poate demisiona si fara sa semnezi demisia( am vorbit telefonic cu secretara si mi-a zis ca nu este obligatorie prezenta mea si ca se poate ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba banu20 banu20 in perioada de proba poti sa-ti dai demisia fara preaviz? (vezi toată discuția)