Astazi 23.03.2020, am fost pus impreuna cu alti colegi cu o vechime mai mica de trei luni sa semnam decizia de incetare a contractului idividual de munca. Directorul de magazin a specificat ca aceasta este DOAR o suspendare. Doresc sa stiu daca acest lucru este legal si daca nu trebuia sa fim trimisi in somaj tehnic, avand in vedere ca lucram intr-un centru comercial si motivul pentru care contractul a fost incetat este pe motivul pandemiei. Nu exista o metoda de contestare a acestei decizii?
Codul Muncii
art.31
...
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
....
Este vorba despre incetarea c.i.m. din initiativa angajatorului pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba.
Se poate sesiza instanta de judecata daca apreciati ca incetarea contractului s-a realizat cu incalcarea legii.
Demisie
edward71
Este adevarat ca se poate demisiona si fara sa semnezi demisia( am vorbit telefonic cu secretara si mi-a zis ca nu este obligatorie prezenta mea si ca se poate ... (vezi toată discuția)