avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Amanare plata contributii IMM
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Amanare plata contributii IMM

Buna ziua.
A intrat in viguare deja ordonanta prin care IMM-urile pot plati cu amna re de 30 de zile a contributiilor, iv=nclusiv a TVA-ului?
Imi puteti da detalii?

Multumesc,
Emanuel Barbu
Cel mai recent răspuns: sensitivec , utilizator 16:06, 13 Mai 2020
Puteti plati cu intarziere pentru ca nu se vor calcula accesorii: dobanda si penalitate.
Multumesc.
Este vorba de contriburii de la salarii, cat si pentru TVA. Si ce perioada se poate plati cu intarziere fara sa fie calculate accesorii sau instituite popriri.

Cu stima,
Emanuel B.
Pe perioada starii de urgenta.
+ 30 de zile
Potrivit OUG 29/2020:
"Art. VII.
(1) Pentru obligațiile fiscale scadente începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență [21.03.2020] și neachitate până la încetarea, potrivit alin. (4), a măsurilor prevăzute de prezentul articol nu se calculează și nu se datorează dobânzi și penalități de întârziere conform Codului de procedură fiscală, aprobat prin Legea nr. 207/2015, cu modificările și completările ulterioare.
(2) Prin derogare de la prevederile art. 157 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, obligațiile fiscale prevăzute la alin. (1) nu sunt considerate obligații fiscale restante.
(3) Se suspendă sau nu încep măsurile de executare silită prin poprire a creanțelor bugetare, cu excepția executărilor silite care se aplică pentru recuperarea creanțelor bugetare stabilite prin hotărâri judecătorești pronunțate în materie penală. Măsurile de suspendare a executării silite prin poprire asupra sumelor urmăribile reprezentând venituri și disponibilități bănești se aplică, prin efectul legii, de către instituțiile de credit sau terții popriți, fără alte formalități din partea organelor fiscale.
(4) Măsurile fiscale prevăzute la alin. (1) - (3) încetează în termen de 30 de zile de la încetarea stării de urgență."
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scadenta plata impozit si contributii pe somaj tehnic Oana.Musceleanu Oana.Musceleanu Pentru angajatii in somaj tehnic, cand se declara in D 112 contributiile si impozitul pe venit aferente si cand devin exigibile? Se pot aplica prevederile ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu pentru creanta bugetara - oug 29/2020 Oana.Musceleanu Oana.Musceleanu Poprirea pentru o creanta bugetara datorata la ANAF/primarie, se poate face din salariu sau se suspenda cum e prevazut la art VII (3) OUG 29/2020? Art. ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie Edds Edds Buna ziua, am auzit astazi labsedinta de guvern ca se suspenda si executarea silita la pensii, imi puteti explica daca stie cineva mai detaliat? Am o poprire ... (vezi toată discuția)