avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Refuzul plății despăgubirii, preț prea mare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Refuzul plății despăgubirii, preț prea mare

Bună ziua,
Mă confrunt cu situația în care firma de asigurări refuză plata pentru manopera de reparații pe motiv că este prea mare prețul comparativ cu prețul pieței.
Mi-au trimis site-uri/firme de "contra ofertă" care au preturi vechi, "de ademenit clientul", nici la jumătate din cât costă în realitate și de la care oricum nu am obținut nici măcar o ofertă verbală.
Le-am furnizat devizul de la firma care face lucrarea. Lucrarea e oricum aproape finalizată,
Nu am găsit în contract și nici pe site-ul asigurătorului ceva menționat de bareme la preturi, furnizori agreați sau că pot negocia prețul.

Este abuz ceea ce fac sau au un temei legal?

Nici nu știu ce să le mai zic, având în vedere că de 6 luni mă chinui să închid dosarul la ei, până acum 2 luni nu știau să calculeze o arie...
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:18, 26 Aprilie 2020
Puteti face o plangere la ASF.
Cred ca este ultima varianta pana la actiunea in instanta
Asiguratorul este obligat să vă plătească piesele și manopera la prețurile ăracticate de respectiva unitate de reparații (inclusv reprezentanta firmei producătoare a autoturismului). Faceți sesizare la ASF și apoi acțiune în instanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa plateasca asigurarea dupa accident? Alexa3211 Alexa3211 Am avut un accident si la service au spus ca costa 2500 lei. Asigurarea mia scris: \"Va aducem la cunostinta faptul ca oferta de despagubire in regie proprie ... (vezi toată discuția)
La reprezentanță mi s-a spus că e daună totală, un alt service mi-a zis că mă costă 2.000 de lei reparația. sunt obligată să accept dauna totală? eu vreau să mi se repare ,,epava" llavys llavys Bună ziua, În urma unui accident din cauza celuilalt șofer mi s a dat dauna totala. La constatare mi s a trecut doar elemente de cosmetica, bara fata, aripa ... (vezi toată discuția)
Cum sa obtin despagubirea corecta pentru reparatia in regie proprie mihaiweb mihaiweb Buna ziua, In urma cu approx 2 saptamani am avut un accident de circulatie dupa care am incheiat o constatare amiabila cu vinovatul. Asiguratorul a facut o ... (vezi toată discuția)