avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

Cum se prelungeste concediul medical daca policlinicile sunt inchise
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:11, 26 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 30/2020
Art. XVII
Prin derogare de la prevederile art. 13 alin. (2) și art. 14 alin. (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare, certificatele de concediu medical, care cuprind a 91-a zi sau depășesc 183 de zile, acordate în perioada stării de urgență instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, se eliberează și se decontează fără avizul medicului expert al asigurărilor sociale.

Intrebati la Casa de Asigurari de Sanatate.
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
La locul de munca nu a auzit de acest decret lor le trebue certificat de concediu medical! Cum trebue sa procedez?

Cornel Vasile a scris:

OUG 30/2020
Art. XVII
Prin derogare de la prevederile art. 13 alin. (2) și art. 14 alin. (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare, certificatele de concediu medical, care cuprind a 91-a zi sau depășesc 183 de zile, acordate în perioada stării de urgență instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, se eliberează și se decontează fără avizul medicului expert al asigurărilor sociale.

Intrebati la Casa de Asigurari de Sanatate.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunati-va medicul de familie sau , asa cum am mai spus, intrebati la Casa de Asigurari de Sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coronavirus anto_riana anto_riana Bună, fiica mea este frizer, e propriul angajat.Odata ce au fost închise gradinitele, a fost nevoită să rămână acasă cu copilul de 4 ani. Unde trebuie ... (vezi toată discuția)
Drept concediu medical Omsilegi Omsilegi Buna ziua, Totalizez in prezent pe ultimele 12 luni 200 de zile de concediu medical - toate pe boala infecto-contagioasa grupa A (TBC). Dupa revenirea la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o angajata pe perioada nedeterminata cu 1 ora/luna ... mopy mopy Buna ziua. Am o angajata pe perioada nedeterminata cu 1 ora/luna care mi-a trimis certificat medical pentru concediu de maternitate. ea este angajata si la ... (vezi toată discuția)