avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Contract inchiriere particular \"Forta majora Covid ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Contract inchiriere particular "Forta majora Covid 19"

Buna ziua, As dori un aviz juridic. Actual meu chirias invoca "Forta majora" creata de pandemia actuala pentru a intrerupe contractul de inchiriere al apartamentului, nerespectand preavizul de 60 zile prevazut in contract (notificare primita azi, doreste sa plece la inceputul lui aprilie, bineinteles fara plata chiriei pe luna aprilie). Are dreptul? Pot retine garantia de o luna pentru prejudiciul nerespectari contractului, zilele de ocupare din lune aprilie?
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere sediu, nerespectare preaviz geeac geeac Buna ziua, Am incheiat in martie un contract de inchiriere a sediului societatii. In luna octombrie, datorita unor evenimente neprevazute (imbolnavirea ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi cu contract simib101 simib101 Buna ziua, as avea nevoie de ajutor. Sunt chirias si imi platesc in fiecare luna toate cheltuielile inclusiv banii pe chirie. Acum cateva zile proprietara a ... (vezi toată discuția)
Garantie pierduta AnaMaria209 AnaMaria209 Buna ziua am o mare problema si nu stiu ce este de facut Am inchiriat in urma cu 5 luni un apartament contractul a fost incheiat pe loc cu pixul de mana in ... (vezi toată discuția)