avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune după deces și divorț
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune după deces și divorț

Părinții mei au divorțat dar nu au făcut partaj după divorț. Au deținut în devălmășie două imobile în care locuiau fiecare separat. Mama mea a murit iar tatăl meu vrea să dezbată moștenirea. Noi suntem doi frați majori. Ce cotă parte ne revine fiecăruia și care este procedura în astfel de cazuri?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs si fratele trebuie să dezbateti succesiunea după mama. Jumătatea mamei se va împărți în mod egal între dvs.
Cealaltă jumătate aparține tatălui.
După ce finalizati procedura succesorala si obtineti certificatul de mostenitor, întocmiti documentația cadastrala și încheiati cu tata un act de partaj.
Mulțumesc mult pentru răspuns.
Se va realiza dezbaterea succesorala dupa mama.

Cota de 1/ 2 este transmisa prin deces, succesori sunt tatal dvs , cat si dvs.

Realizati dezbaterea succesorala, ulterior partajarea, printr-un act d partaj voluntar, incheiat in fata notarului public.

O zi frumoasa,

av.Stoica Ioana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere moștenire cris2020 cris2020 Tata a decedat în mai 2018. Suntem două surori și mama e in viață. In urma decesului tatălui au rămas un apartament și o casă. Mama are o oarecare ... (vezi toată discuția)
Sultă pentru renunțarea la cota-parte dintr-un imobil moștenit: cum se procedează când cel care vrea să preia tot imobilul nu dispune de toată suma la momentul dezbaterii moștenirii? negue_c negue_c Buna ziua, E vorba de o casa care a apartinut in proportie 50/50 (adica ambele nume pe contractul de vanzare) unor soti divortati. Unul a murit fara sa lase ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! părinții meu au divorțat și nu au făcut partajul ... ALidia23 ALidia23 Bună ziua! Părinții meu au divorțat și nu au făcut partajul deoarece tatăl meu la un an după divorț a decedat. Bunurile ii rămân toate mamei s.au ... (vezi toată discuția)