avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Coduri CAEN care pot beneficia 75%
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Coduri CAEN care pot beneficia 75%

Buna ziua,

Ma puteti ajuta in legatura cu urmatoarele puncte, va rog frumos?
- care sunt codurile CAEN ale firmelor care pot acorda somaj tehnic in baza noii legi, avand astfel la dispozitie ajutorul de 75% din partea statului?
- ce conditii trebuie indeplinite de catre angajatori pentru a putea beneficia de acest ajutor si a-l acorda angajatilor? (o scurta enumerare, daca se poate)

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: CiufPuf , utilizator 12:14, 27 Martie 2020
De prevederile legii beneficiază salariații angajatorilor care îndeplinesc una din următoarele condiții:
a) întrerup activitatea total sau parțial în baza deciziilor emise de autoritățile publice competente potrivit legii, pe perioada stării de urgență decretate, și dețin certificatul de situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prevăzut la art. 12 din anexa nr. 1 Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României. Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri eliberează certificatul de situații de urgență conform metodologiei aprobate prin ordin;

b) reduc activitatea ca urmare a efectelor epidemiei COVID-19 și nu au capacitatea financiară de a achita plata tuturor salariilor angajaților lor. Angajatorii pot beneficia de plata indemnizației prevăzute la alin. (1) pentru cel mult 75% dintre angajații care au contracte individuale de muncă active la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.
In acest caz, plata indemnizației se va realiza în baza unei declarații pe propria răspundere din care să reiasă faptul că angajatorul înregistrează o diminuare a încasărilor din luna anterioară depunerii declarației pe propria răspundere, cu un procent de minimum 25% față de media încasărilor din perioada ianuarie-februarie 2020, și că nu are capacitate financiară pentru a plăti toți salariații.
Multumesc mult pentru clarificari.
O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic veronicam veronicam 1.ce documente trebuie sa intocmeasca angajatorul pentru angajat, in vederea obtinerii somajului tehnic. 2.exista posibilitatea acordarii somajului tehnic ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic Roberta Gheorghe Roberta Gheorghe Muncesc de 20 ani, platesc taxe la stat. Azi am fost informati ca statul nu ne plateste somajul tehnic pt societatea la care lucrez. Vom fi dati afara si nu ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic ancapop85 ancapop85 Buna ziua. Ce tip de firme afectate beneficiaza de suportul statului? As fi interesata de pasii de urmat pentru trimitere in somaj tehnic. Va multumesc! (vezi toată discuția)