avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Scurgere ape in curte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Scurgere ape in curte

Buna ziua. Trotuarul străzii s-a înclinat de-a lungul timpului invers, astfel încât apele pluviale care provin de pe acesta dar si de pe drumul asfaltat cu pantă unică se scurg acum in curtea mea.
Exista o lege care să oblige primăria sa refacă panta acestui trotuar spre strada, astfel încât să nu se mai scurga apele pluviale la mine in curte?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Romeo Valentin , Expert judiciar 11:08, 5 Aprilie 2020
Proprietarul trotuarului este obligat sa-l întrețină. Astfel, acesta trebuie întreținut și declivitatea lui sa nu permită deversarea apelor pe proprietatea dvs. Codul civil si Legea 10/1995 prevăd aspectele arătate mai sus.
Mulțumesc mult. Dar care sunt articolele de lege? Asta incerc sa aflu si nu cred ca am reusit sa le identific. Mulțumesc.
Art 25 din Legea 10
Art 611 și 612 Cod Civil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scurgere ape pluviale ludo ludo Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: detin o casa care se invecineaza cu altele , mai exact sunt cate 4 case , spate in spate , asa incat gradinile ... (vezi toată discuția)
Ulita asfaltata in doua etape suprainaltata care varsa apa pluviala in curtea mea si nu imi permite sa mai intru pe poarta Mircea Razvan Mircea Razvan Am o proprietate cabana de lemn mostenita de la parinti la Busteni, Zamora. Ultima casa la padure. Cu proiect in 1990 , ce contine cote de nivel plan 1/1000 si ... (vezi toată discuția)
As dori sa știu dacă exista vreo lege,casa vecinului este mai ... Adrian198610 Adrian198610 As dori sa știu dacă exista vreo lege,casa vecinului este mai înaltă decât o magazie de vara sunt case săsești toată apa cade pe acoperișul meu apoi ... (vezi toată discuția)