avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Liber parinte in contextul Coronavirus
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Liber parinte in contextul Coronavirus

Buna ziua! Va rog sa ma ajutați cu un raspuns. Eu sunt farmacist, sotul asistent medical. Potrivit legii referitoare la zilele libere acordate unuia dinte parinti in perioada in care școlile sunt închise nici unul dinte noi nu putem beneficia de aceasta lege (doar cu acordul angajatorului). Angajatorii nu sunt de acord. Ce facem in aceasta situație? In timpul vacantelor de pana acum copiii mergeau in centre de activități organizate pe perioada vacantei sau rămâneau cu bunica care acum este izolata si ii este teama pentru sanatatea ei. Ma gandesc ca trebuie sa fie o varianta si pentru cazurile cand ambii parinti au funcții care nu se încadrează in aceasta lege. Am doi copii, de 9 si 5 ani, care nu pot ramane singuri. Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:43, 27 Martie 2020
Măcar angajatorul dumneavoastră, doamnă, ar trebui să vă înțeleag, dacă bunica nu poate să vă ajute, Singura cauza de suspendare a contractului de muncă, în situația de față, ar fi doar pe probleme medicale (reale), probate cu un certificat de concediu medical.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitati Ministerului Muncii sa va comunice care este solutia in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 19 / 2020 Anky1988 Anky1988 Buna ziua.Am si eu o nelamurire in legatura cu legea 19 /2020. Parintii beneficiaza in continuare de zile libere platite pe toata perioada închiderii ... (vezi toată discuția)
Legea 19/2020 nu se aplica si pe durata vacantei copiilor. ce facem cu copiii in timpul vacantei? iolanda15 iolanda15 Buna ziua! Prin HG nr. 217/2020, s-a stabilit că nu se consideră zile lucrătoare pentru care se pot acorda zile libere plătite, zilele lucrătoare din ... (vezi toată discuția)
Drepturi perioada pandemie clahomastreet clahomastreet buna ziua sunt angajata din data de 28.01.2010 la o clinica privata si sunt inca in perioada de proba., Aceasta fiind de 4 luni in cazul meu.Am o fetita de 6 ... (vezi toată discuția)