Buna ziua! Va rog sa ma ajutați cu un raspuns. Eu sunt farmacist, sotul asistent medical. Potrivit legii referitoare la zilele libere acordate unuia dinte parinti in perioada in care școlile sunt închise nici unul dinte noi nu putem beneficia de aceasta lege (doar cu acordul angajatorului). Angajatorii nu sunt de acord. Ce facem in aceasta situație? In timpul vacantelor de pana acum copiii mergeau in centre de activități organizate pe perioada vacantei sau rămâneau cu bunica care acum este izolata si ii este teama pentru sanatatea ei. Ma gandesc ca trebuie sa fie o varianta si pentru cazurile cand ambii parinti au funcții care nu se încadrează in aceasta lege. Am doi copii, de 9 si 5 ani, care nu pot ramane singuri. Multumesc pentru ajutor!
Măcar angajatorul dumneavoastră, doamnă, ar trebui să vă înțeleag, dacă bunica nu poate să vă ajute, Singura cauza de suspendare a contractului de muncă, în situația de față, ar fi doar pe probleme medicale (reale), probate cu un certificat de concediu medical.
Legea 19 / 2020
Anky1988
Buna ziua.Am si eu o nelamurire in legatura cu legea 19 /2020. Parintii beneficiaza in continuare de zile libere platite pe toata perioada închiderii ... (vezi toată discuția)