avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Buna ziua..cum pot să îmi aduc băiatul acasă de la ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Buna ziua..cum pot să îmi aduc băiatul acasă de la Cluj la Botoșani?

Băiatul este student si stă în chirie ..până la sfârșitul lunii aprilie trebuie să eliberăm apartamentul..este necesar să merg cu un mijloc de transport să luăm lucrurile din apartament..cum trebuie să procedăm si cine ne poate da aprobare să ne deplasăm până la Cluj și retur Botoșani.. Vă rog să mă ajutați cu pașii ce trebuie să îi urmăm. Vă mulțumesc anticipat.
Buna ziua,
1. Pana la sfarsitul lunii aprilie mai este.
2. Cele mai bune relatii le puteti lua de la politie.
3. Conform reglementarilor actuale trebuie sa completati acele declaratii pe proprie raspundere pentru toti participantii la deplasare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scrieti o declaratie pe proprie raspundere din care sa reiasa ca va deplasati cu autoturismul sa luati baiatul, motivarea fiind ca a intrerupt scoala, trebuie sa elibereze imobilul inchiriat, are bagaje ce nu pot fi transportate cu mijloc de transport in comun si, in plus, este de preferat sa circulati cu autoturismul personal pentru a evita contactul cu alte persoane in cazul in care va deplasati cu mijloace de transport in comun. Va incadrati la art. 1 lit. d din Ordonanta militara nr. 3, care prevede ca excpetii:
,,deplasarea din MOTIVE JUSTIFICATE, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie. Acel precum din text da de inteles ca mentiunile sunt exemplificative, fara insa a fi singurele cazuri.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi bine sa telefonati la ambele inspectorate de poliție dar sa le faceti si cerere scrisă prin e-mail ca sa va raspunda scurt si cuprinzător.

Daca se muta este firesc să ia mobila dar poliția nu se stie cum gândește ca treceți prin mai multe filtre.
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transport membru de familie la muncă MCCjr MCCjr buna seara In cazul in care trebuie sa imi duc soția cu masina la munca,ce trebuie sa bifez,specific pe declaratia pe propria răspundere pentru a fi in ... (vezi toată discuția)
Deplasare pentru motive justificate - ordonanta militara 3 pcocev pcocev Buna ziua, Ordonanta Militara nr. 3/24.03.2020 prevede la art. 1 lit. d) o excepție de la interdicția de circulație a persoanelor, formulată astfel : ... (vezi toată discuția)
Declaratie proprie raspundere andreea060 andreea060 Buna ziua! Locuiesc in Sibiu si as dori sa calatoresc pana in Cluj Napoca, la prietenul meu care are piciorul rupt si nu mai poate sa se deplaseze in afara ... (vezi toată discuția)