Bun gasit. Sunt nascut in decembrie 1976, angajat din mai 2006, fara intreruperi, cu salariu minim pe economie. Am o dizabilitate – grad 2, accentuat, din nastere. As dori sa stiu cum ma pot pensiona, anticipat, partial.
Stiu ca ti se scade 0,15 % lunar daca te pensionezi mai inainte cu 8 – 9 ani, fata de termenul de drept. De asemeni, exista o reducere a varstei de pensionare cu 10 ani, pentru acest grad (2).
In concluzie:
Cei care au o pensie mai mica de 704 lei, vor primi indemnizatia minima pentru pensionari in suma de 704 lei.
In rest, cum va creste/majora aceasta indemnizatie este o alta discutie.
Eu am incercat sa o explic.
Nu se intelege clar care este intrebarea/nelamurirea d-voastra.
Din acest motiv eu am incheiat aceasta discutie.
nelămurirea mea privea găsirea unei căi de a mă pensiona, fără a mai fi obligat la un stagiu anume de cotizare, chiar și în cazul în care ar fi vorba de pensionare pe caz medical.
o altă problemă era legată de cuantuum. în acest moment, indemnizația de grad 2 este în valoare de 375 ron. la care poți cumula anumite stagii pe care, de bine de rău, le-ai îndeplinit.
faptul că problema pe care am ridicat-o pare ambiguă, asta este doar din cauza interpretărilor strict terminologice, aș spune.
am apelat la consultarea specialiștilor de pe acest forum, deoarece m-am săturat să fiu tratat cu indiferență de funcționarii de la ghișeele instituțiilor statului român. greșeli de calcul sunt.... o gramadă. asta nu o poate nega nimeni!
Inainte de a implini varsta de 55 de ani va puteti deschide drepturile doar la pensie de invaliditate.
Detalii despre pensia de invaliditate v-am dat in alta postare.
Veti primi indemnizatia minima pentru pensionari in suma de 704 lei, numai daca veti fi incadrat intr-unul din cele trei grade de invaliditate.
Indemnizatia minima pentru pensionari se poate cumula cu inmnizatia pentru handicap.
Pensie
pirvuralucam
Buna ziua,
mama mea are pensie pentru limita de varsta de 704 lei si pensie de invaliditate de 375 lei. Astazi a primit o decizie prin care i se spune ca ... (vezi toată discuția)
Pensionare cu 4 ore.
netsky
Buna ziua!Sufar de schizofrenie.Am certificat de handicap grad accentuat.Lucrez de 9 ani intr un magazin.Ma simt din ce in ce mai rau.Nu mai rezist 8 ore.As ... (vezi toată discuția)