avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Somaj tehnic
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Somaj tehnic

Buna ziua...Am o nelămurire si Sper sa ma puteti ajuta...Firma unde lucrez si.a inchis pe perioada stării de urgență activitatea. Ieri am fost contactați si ni s.a spus că dacă nu semnam un act adițional pe care îl vor ei nu or sa ne bage in somaj tehnic. Au dreptul sa faca asa ceva? Ma pot obliga sa semnez acest act adițional? Multumesc anticipat pt raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:07, 29 Martie 2020
Ce se mentioneaza in acel act aditional ?
Ne obligă să semnam act adițional in care este specificat sa trecem la salariul minim pe economie după ce se termină starea de urgenta
Suna a santaj, fapta care este pedepsita de Codul Penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea de personal la locul de munca pe timp de pandemie..si trebuie sa semănăm preavizul de munca daca noi nu am cerut plecarea si ar fi fost corect sa ne bage in somaj șefu... Iatebecohaiu27 Iatebecohaiu27 1. Eu lucrez in comerț într-un magazin universal cu de toate pe raioane a cate 2 persoane ...12 ore pe zi=2 zile lucru ,2 zile libera...2.Pana in data 24 ... (vezi toată discuția)
Abuz în serviciu Aurel molnar Aurel molnar Potrivit starii de urgenta si a out 32 este legal ca angajatorul sa ma tina acasă fără plată în loc să-mi acorde somaj tehnic,mentionez ca de la data de ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba nespecificata in contract FluffyPippin17 FluffyPippin17 Mi s-a oferit un alt post in cadrul aceleiasi companii in care lucram de 2,5 ani. Am semnat un act aditional pe durata determinata de 12 luni care specifica ca ... (vezi toată discuția)