avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de proba nespecificata in contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de proba nespecificata in contract

Mi s-a oferit un alt post in cadrul aceleiasi companii in care lucram de 2,5 ani. Am semnat un act aditional pe durata determinata de 12 luni care specifica ca se modifica salariul, felul muncii, si durata de preaviz. Asta a fost in 17 Feb 2020, apoi de cand a inceput starea de urgenta am intrat in somaj tehnic. Acum, la intoarcere, angajatorul vrea ca eu sa trec pe postul vechi si am fost obligata sa indeplinesc sarcinile postului vechi. In contract nu este mentionata nicio perioada de proba a postului nou. Pot sa fiu concediata fara preaviz in acest caz? Mentionez ca eu nu doresc sa ma intorc la postul vechi, imi place postul nou si as vrea sa il pastrez.
Angajatorul vrea sa semnez inapoi contractul postului vechi, insa nu am facut asta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:52, 13 Iunie 2020
Daca pentru noua functie nu s-a specificat o perioada de proba, atunci c.i.m. nu poate inceta in baza art.31 alin.3 C.mun.

Concedierea fara preaviz poate avea loc numai in anumite situatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. in cazul desfiintarii postului din motive neimputabile ... lavi05 lavi05 Buna seara. In cazul desfiintarii postului din motive neimputabile angajatului, in cazul in care se oferă alternative \"neacceptabile\"( perioada determinata ... (vezi toată discuția)
Preaviz executat pe un alt post creedy creedy Buna ziua! Este posibil ca in situatia unei concedieri ca urmare a desfiintarii locului de munca salariatului sa i se impuna sa execute preavizul pe un alt ... (vezi toată discuția)
desfiintare post,refuz semnare aa angajat pe un post similar Belgi Belgi Buna ziua.In cazul desfiintarii unui post(art 65 din Codul Muncii),daca angajatul refuza sa semneze act-ul aditional pentru un post similar oferit de ... (vezi toată discuția)