avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Agricultura in aceasta perioada
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Agricultura in aceasta perioada

Buna ziua, am un teren situat la 20 de km de unde locuiesc si vreau sa merg sa-l exploatez. Avand in vedere ordonanta, ma pot deplasa impreuna cu familia?
Cel mai recent răspuns: eduard31 , utilizator 18:47, 1 Aprilie 2020
Da, dacă munciți toți cei care vă deplasați - cel mult 3 persoane. Deci nu cu copii mici :) Bifați pe declarație h) deplasarea pentru realizarea de activități agricole.
Si daca suntem 4 persoane,toti majori, toti din aceeasi familie?
Aseară s-au adus precizări prin ordonanța militară 4: doar pietonii nu au voie în grupuri de câte 3.

În mașină au voie mai mult de 3 persoane
Art.12 - (1) După alineatul (2) al articolului 3 din Ordonanța militară nr.2/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID -19, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.232 din 21 martie 2020, se introduce un nou alineat, alin.(3), cu următorul cuprins: „(3) Interdicția privind circulația persoanelor într-un grup mai mare de 3 persoane se aplică exclusiv circulației pietonale.”
[ link extern ]
Dacă locuiti toti la aceeași adresă nu exista nicio problemă cu numărul de persoane din mașină deoarece ideea este aceea de a se evita contaminarea si din moment ce locuiti impreuna...
Nu veti avea probleme dar este bine sa aveti si xerox după actul de proprietate al pământului.
Buna ziua ,parintii mei locuiesc in jud ilfov si au nevoie de ajutor in agricultura ,ma pot deplasa cu masina proprie impreuna cu sotul si cu baietelul de aproape 3 ani pentru a i ajuta,noi locuim in Bucuresti,se poate?

Alte discuții în legătură

Deplasare catre service auto in perioada aceasta georgeblk1 georgeblk1 Buna dimineata cu respect! Am si eu urmatoarea intrebare: Vreau sa ma deplasez la un service auto pentru a-mi repara masina/ a cumpara o piesa auto pentru o ... (vezi toată discuția)
Deplasarea pentru realizarea de activități agricole paulp paulp In lipsa unor precizari legate de aceasta exceptie nu imi dau seama daca se aplica in cazul meu din doua motive: 1. productia este pentru consum propriu 2. ... (vezi toată discuția)
Transport domiciliu servici covid 2019 ; mai mult de 3 persoane intr-un autovehicul iaminm iaminm buna ziua, se da speța următoare: firma X a făcut o intelegere t cu angajatul Y pentru a aduce la servici și înapoi cu mașina personala încă 3 ... (vezi toată discuția)