avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Deplasarea la si de la locul de munca pe durata ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Deplasarea la si de la locul de munca pe durata starii de urgenta

Buna seara !
Din cauza starii de urgenta,respectiv COVID,majoritatea firmelor de transport persoane si-au intrerupt activitatea,ajungand in situatia de a nu mai avea decat o singura alternativa sau doua ...Si anume auto-stop sau apelarea la unele persoane...Insa nu stiu daca le pot folosi...Pentru ca nu cunosc legislatia sau daca cele doua alternative sunt permise ...Am adeverinta de la angajator si declaraie pe propria raspundere ...
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:37, 29 Martie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit Ordinantei nr. 3, art.4 alin.1 lit.a , pentru verificarea motivului deplasării angajații prezintă legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator;

Alin.(2): Pentru verificarea motivului deplasării în alte situații decât cele prevăzute la alin.(1), se prezintă o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum va deplasati si cu ce mijloc de transport trebuie sa tina cont de mentiunea din fisa individuala de instruire in domeniul ssm. Auto-stop-ul nu este indicat. Apelarea la colegi este posibila daca se face mentiune in fisa ssm si se respecta toate celelalte mentiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent Alexandra Ilie Alexandra Ilie Buna ziua Având in vedere noua ordonanta militară care va intra intra in vigoare in aceasta seara, așa dori sa ma lamuriti dacă fiecare salariat care ... (vezi toată discuția)
Deplasarea la si de la locul de munca Ariul Ariul Buna ziua. O intrebare va rog : Sub ce forma un angajator are dreptul, indiferent de natura acestuia ( Particular sau nu ) sa-ti interzica deplasarea cu ... (vezi toată discuția)
Fisa individuala de securitate si sanatate in munca (continuare) marianpc marianpc Buna ziua. Conform clasicului proverb \\"cate borde(e) atatea obice(e)\\" , la fel am intalnit privitor la completarea primei parti a fisei individuale ssm , ... (vezi toată discuția)