avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Suspendare contract de munca
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Suspendare contract de munca

Buna ziua, lucrez la un SRL, administratorul firmei mi a suspendat contractul de munca din 24.03 pana in 24.04, pe motiv ca nu are bani sa plateasca contributiile de 25 la suta asta inainte de a simplifica guvernul procedura acordarii somajului tehnic.
Ce pot sa fac pentru a beneficia de somajul tehnic in conditiile in care am semnat actul aditional de suspendare a activitatii cu acordul partilor si acesta a fost inregistrat la ITM ?
Cel mai recent răspuns: George 88 , utilizator 12:27, 31 Martie 2020
Buna ziua,

In conditiile in care deja ati semnat actul aditional, tot ce va ramane de facut este sa vorbiti cu angajatorul sa semnati un alt act aditional prin care sa se mentioneze intrarea in somaj tehnic. De mentionat este ca somajul tehnic se aplica contractelor care au fost suspendate, astfel ca, ramane doar de mentionat, in cuprinsul noului act aditional, si faptul ca suspendarea dispusa ca urmare a actului aditional deja semnat, implica si plata contributiei aferente somajului tehnic, astfel cum acesta a fost reglementat de guvern.

O zi buna,
Av. Jasmine Oancea
Va multumesc
Stimate domn,

Daca ati semnat primul act aditional, privind suspendarea activitatii profesionale prin acordul partilor, urmeaza sa semnati un alt act aditional, vizand intrarea in somajul tehnic.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face daca srl-ul meu, la care sunt angajat unic, nu mai are activitate? Milenic Milenic Sunt unicul angajat al srl-ului meu. De la 1 aprilie mi s-a suspendat activitatea la care lucram, prelucrare date pentru o firma americana online. Nu pot gasi ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic absalom34 absalom34 Buna ziua! In data de 23 martie 2020 angajatul semneaza o decizie prin care in perioada 24.03-24.04. 2020 se reduce programul de lucru de la 8 ore la 2 ore cu ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic absalom34 absalom34 Buna ziua! In data de 23 martie 2020 angajatul semneaza o decizie prin care in perioada 24.03-24.04. 2020 se reduce programul de lucru de la 8 ore la 2 ore cu ... (vezi toată discuția)