Dacă eu sunt asistent personal pt copilul meu de 13 ani (autism), soțul ar putea sa își ia zile libere plătite (indemnizație pt supraveghere )pt fetita mea de 7 ani având in vedere ca a fost trimis acasă pt ca lucra ca șofer pe autobuz persoane și s-a limitat cursele. Sau sa ia șomaj tehnic cum este legal sa facă.multumesc
În condițiile în care soțul dumneavoastră a fost trimis acasă în șomaj tehnic de angajator e cel mai bine să beneficieze de această indemnizație, având în vedere faptul că poate să stea în această perioadă cu fiica de 7 ani.
Deci poate depune aceasta cerere la angajator, cu declarația mea ca nu beneficiez de aceasta lege, chiar dacă sunt asistent personal pt celălalt copil care nevoie de atenție specială plus ca trebuie îndrumat la temele pe care le primim de la profesorul de sprijin pe care le facem câteodată in timp de câteva ore iar fetita are și ea nevoie de atenție pt îngrijire teme, etc. Multumesc
Doamnă, atâta vreme cțt soțul dumneavoastră este în șomaj tehnic și stă acasă, pentru ce ar trebui să mai facă o astfel de cerere de concediu la angajator? Atâta timp cât dumneavostră nu beneficiați de un astfel de concediu de la vreun angajator, veți da o astfel de declarație, doar dacă soțul dumneavoastră nu ar fi în șomaj tehnic și ar trebui să se întoarcă la serviciu (atunci da, trebuie să solicite acel concediu și este în drept). Nu poate însă, concomitent, să fie și în concediu și în șomaj tehnic!