avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere minor

buna seara.caut hotararea guvernamentala sau legea in care se specifica faptul ca salariul marinarilor este cu titulatura de diurna si nu se poate folosi in cererea de judecata pentru a mari pensia intretinere minor.au fost contracte de maxim 4 luni,nu sunt venituri permanente,e o cerere retroactiva pe anii 2004_2009.platesc pensie regulat avand carte de munca in tara dar se incearca a se mai stoarce ceva din trecut eu nu mai sunt navigator si avand o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de divort si pensie intretinere din 2004
Cel mai recent răspuns: Livica , utilizator 20:33, 25 Mai 2011
La fel am facut si eu pentru dosarul penal, asa mi-a cerut avocata sa traduc la un traducator autorizat si sa legalizez.
Doamna Livica,
Nu am nimic nici cu dv, nici cu marinarii, dar merg pe ideea ca orice act ar trebui verificat de doua ori. Din proprie experienta, am apelat la un traducator autorizat ce a tradus un contract pentru un antreprenor spaniol, traducere semnata si parafata de catre traducator. Antreprenorul spaniol ne-a transmis ca nu intelege nimic din frazale incoerente scrise in contract si ne-a solicita refacerea traducerii.
Dumneavoastra spuneti ca aveti contracte in care scrie ca trei sferturi reprezinta salariu si un sfert diurna.
De ce nu mergeti la un executor cu contractele si sentinta sa solicitati executarea silita a debitorului in vederea recuperarii sumelor datorare cu titlu de pensie de intretinere, respectiv procentul din cele trei sferturi din venit ce reprezinta salariul? Diurna nu poate fi retinuta in baza de calcul a pensiei de intretinere.
Sumele se recupereaza prin executor daca cel obligat la plata nu le da de buna voie.
pentru ca doamna livica nu poate pune in executare aceasta hotarare fiind in aceeasi situatie in care sunt si eu .toata lumea paseaza pisica de la unul la altul si ne invartim fara sa mai intelegem nimic.executorul spune ca nu poate sa execute acel procent deoarece nu reiese clar din hotarare la ce suma se aplica.chiar daca ii aratam noi contractele si faptul ca a fost amendat de parchet ptr neplata pensiei de intretinere minor.si mai spun executorii ca instanta era obligata sa puna poprire pe venituri....numai ca instanta nu a facut acest lucru desi se vedea clar ca este navigator si ce venituri are si de unde provin acestea.banuiesc ca instanta a mai intalnit asemenea cazuri de asemenea speta..nu inteleg de ce toata lumea se face ca nu intelege ce este de facut.
Daca instanta nu a infiintat poprirea din oficiu, nimic nu va impiedica pe dv sa faceti o cerere catre instanta prin care sa solicitati infiintarea popririi, specificati nr de dosar si sentinta, angajatorul debitorului. Aceasta cerere nu necesita nici macar taxa de timbru.
Exista situatii in care actele dispuse de catre instanta trebuiesc mai intai traduse pentru a fi comunicate, iar costul traducerilor le suportati dv, nu le face instanta din oficiu.
va multumesc ptr raspuns.am sa va tin la curent cu ceea ce voi rezolva.are logica ceea ce spuneti si sper sa fie ok.

Alte discuții în legătură

Declararea reala a veniturilor Livica Livica Fostul meu sot ( navigator) pleaca prin aceeasi agentie de crewing , inregistrata in Romania, de foarte multi ani si pentru a demonstra ca nu plateste pensia ... (vezi toată discuția)
Cum calculeaza firma pensia pe care a trimis-o copiilor Livica Livica Am castigat in iunie pensia de 1500 lei pentru cei doi copii dar am primit tot pensia veche, de 300 lei. Acum la sfarsitul lunii am recurs si mi-am imaginat ca ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa pentru neplata pensiei de intretinere minor ContSters114133 ContSters114133 in urma plangerii facute pentru neplata pensiei de intretinere,procurorul a decis prin ordonanta scoaterea de sub urmarirea penala a sotului si sanctionarea ... (vezi toată discuția)