avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Vi se pare o poveste dar din pacate este adevarat { ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Vi se pare o poveste dar din pacate este adevarat { Plata somajului tehnic in situatia de urgenta }

Am fost sunat prin telefon de catre o cunostinta in cursul zilei de ieri care a povesti urmatoarele :
Incerc sa redau convorbirea .
"Sunt pantofarul .... si sunt persoana fizica autorizat . Am atelierul langa tocilarie si amanet pe strada ....
Am vazut la televizor ca se poate cere un ajutor de somaj pentru aceasta perioada { situatie de urgenta } . Am intrebat si pe alti clieti cum sa procedez sa primesc si eu un astfel de ajutor . Am inteles ca trebuie sa depun online o cerere si o declaratie la .... si voi primi bani in cont . Am spus ca nu am cont bancar . In aceata situatie trbuie sa deschid un cont la o banca .
Am incasat in luna februarie 1300 de lei iar la inceputul lunii martie 540 de lei pe care am cheltuit platind gazul , curentul etc. si nu mai am nici un ban . Am sunat pe vecinul tocilar care a povestit ca se afla in acelasi situatie ca mine . Am sunat pe vecina de la amanet care a raspuns ca ma poate ajuta dar trebuie sa garantez suma necesara cu obiecte din aur . Nu am avut altceva de facut , mi-am luat verigheta de pe deget pe care port cu sfintenie de peste 40 de ani si am amanetat . Dumneavoastra aveti calculator si va rog sa intrebati daca pot sa primesc acest ajutor prin posta . Tot de la cunostinte am aflat ca mai tarziu voi fi controlat si sar putea sa-mi faca dosar penal .
Cum sa procedez ?"
In aceasta situatie sunt sute sau chiar mii de pfa-uri si i.i.-uri , sa incercam sa ajutam pe acesti oameni macar cu un sfat bun .

Va multumesc pentru raspunsurile dv.
Nu se pot da sfaturi la modul general. la modul general se scriu diferite articole in presa.
Sfaturile trebuie date punctual pentru fiecare situatie in parte.
Ce v-am scris nu este un "articol" de presa . am descris o situatie reala , poate ca dv. nu sunteti in situatia pantofarului ..... dar si el este om .... si inca ce om . Doamne fereste sa ajungem insituatia lui .
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2020
SPavel, utilizator
Nu am inteles absolut nimic ,în ce constă intrebarea dvs,este un articol,o poveste de viata etc.Tin sa va informez ca sunt și avocati care probabil nu au încasat sumele respective în ultimele luni datorita grevei magistraților și apoi datorita pandemiei.Extrem de multe categorii socio-profesionale sunt afectate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul solicita reparatii dupa 3 luni de la desfiintarea contractului Ionutbog Ionutbog In luna septembrie 2013 am incheiat un contract de inchiriere (facut de mana si nedeclarat la fisc) pt un ap. cu o camera pe o perioada nedeterminata in ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de sfaturi, va rog! amiali amiali buna ziua! Sunt intr-o mare dilema: In urma cu cateva luni mi-sa propus sa fiu administrator de bloc, intru-cat actualul administrator ocupa aceata functie ... (vezi toată discuția)