avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Prelungire dovada circulație stare de urgentă
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Prelungire dovada circulație stare de urgentă

Bună ziua! Dețin o dovada de circulație pe care o reînnoiesc la 30 de zile la parchet. Având în vedere starea de urgență, am aflat ca pe perioada acesteia, se prelungește din oficiu. Dovada îmi expira în data de 8 a lunii aprilie și având în vedere acestea, am sunat la parchet, acesta fiind închis momentan, cel care a răspuns apelului, mi-a spus ca nu știe. Mai e varianta sa depun pe mail cerere de prelungire, dar pe site-ul inspectoratului, cazierul se eliberează doar în caz de urgență. Întrebarea e, cum pot afla dacă dovada de circulație se prelungește din oficiu, având în vedre faptul ca ea expira pe data de 8 aprilie?
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2020
AlexHrt, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:22, 2 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
COMUNICAT

Biroul de informare şi relaţii publice este abilitat să comunice următoarele precizări urgente:

La nivelul parchetelor, în cauzele în care anterior instituirii stării de urgență prin ordonanță a procurorului a fost dispusă prelungirea dovezilor înlocuitoare cu drept de circulație ale permisului de conducere, emise în temeiul art. 111 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, pentru limitarea infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2, persoanele interesate nu este necesar să depună cereri de prelungire.

Din oficiu, procurorii vor emite ordonanțe de prelungire a acelor dovezi pentru care anterior a fost dispusă o ordonanță.

Ordonanțele de prelungire vor fi transmise pentru operare la unitățile de poliție competente, fără a mai fi necesară consemnarea pe dovadă a prelungirii în această situație excepțională.

Precizăm că măsura a fost stabilită prin coordonare interinstituțională între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerul de Interne și Inspectoratul General al Poliției Române.


Accesati aceasta adresa a mpublic [ link extern ]

Bine ar fi sa va faceti un print screen, dupa ce accesati linkul, ca sa aveti o dovada, in caz ca dispare comunicatul.
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2020
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

dovada inlocuitoare va salut! În urma unui nefericit accident rutier cu victima ... Dede1986 Dede1986 Va salut! În urma unui nefericit accident rutier cu victima , mi s a reținut permisul și eliberat o dovada inlocuitoare cu drept de circulatie valabila 15 ... (vezi toată discuția)
Durata proces conducere cu permisul suspendat robi193 robi193 Buna ziua, Am facut urmatoarea ilegalitate: conducere cu permisul suspendat (prima abatere) De atunci au trecut 2 luni jumatate si nu mai stiu nimic ce ... (vezi toată discuția)
Dovada cu drept de circulatie - starea de alerta - dreptul de a conduce radudraghici radudraghici Buna ziua, Va rog mult, daca ma puteti ajuta cu o informatie ar fi ideal... Pe scurt, in data de 1 decembrie, in urma unui eveniment nefericit, din vina ... (vezi toată discuția)