avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
LIVE, ACUM ESG în România: Reglementări și implementarea practică a cerințelor de raportare
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pasi de urmat, în cazul abuzului de putere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pasi de urmat, în cazul abuzului de putere

Ce trebuie să fac pentru a face plângere penală pentru abuz de putere/serviciu?
Cel mai recent răspuns: bogdan57 , utilizator 12:35, 3 Aprilie 2020
Faceți plângerea penală în scris și o depuneți la Parchetul de pe lângă Judecătoria unde s-a petrecut fapta (în plângere decrieți fapta, cine e făptuitorul, propuneți probe - înscrisuri, martori etc.)
Am voie să filmez,înregistrez abuzul?

jurist2020 a scris:

Faceți plângerea penală în scris și o depuneți la Parchetul de pe lângă Judecătoria unde s-a petrecut fapta (în plângere decrieți fapta, cine e făptuitorul, propuneți probe - înscrisuri, martori etc.)

abuzul inca nu s-a petrecut? daca vreti sa faceti un flagrant, mentionati acest lucru. il va face parchetul

bogdan57 a scris:

Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2020
adriandimitriu, utilizator
Domnule,în timp ce oamenii legii ma legitimează am voie sa filmez/înregistrez,pentru a avea o dovadă in cazul comiterii unui abuz?

Adrian Dimitriu a scris:

abuzul inca nu s-a petrecut? daca vreti sa faceti un flagrant, mentionati acest lucru. il va face parchetul

bogdan57 a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocolul silvic matekevin matekevin Buna ziua. Un Ocol Silvic fara contract are voie sa faca marcari in padurea mea? Sau daca a facut marcarea prin documente falsa, se pedepseste? (vezi toată discuția)
Plangere impotriva agentului de politie kotoy kotoy vreau sa depun o plangere impotriva unui agent de politie care m-a injurat si a vrut sa ma loveasca, acesta nu s-a legitimat si la sectie a sters filmu cu ... (vezi toată discuția)
Cum adresez anumite cereri catre politie / parchet? w0lfshad3 w0lfshad3 1. Ridicarea de obiecte si inscrisuri. 2. Cererea de trimitere in judecata dupa sanctionarea (sau nu) plangerii penale. (vezi toată discuția)