avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie 75% personal M.A.I
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie 75% personal M.A.I

Buna seara,daca eu lucrez in M.A.I si sotul lucreaza in Belgia si am un copil de 6 ani beneficial de 75% indemnizatie daca merg incontinuare la munca? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:10, 4 Aprilie 2020
Nu, dacă lucrați!
Beneficiati de sporul mentionat in Decretul 195/2020.
Buna ziua, va multumesc mult! Am depus actele necesare doar ca cei de la unitate mi-au dat un NU categoric, precizand ,conform legii 19, nu pot beneficia de acest spor ,spunandu-mi ca sotul nu inregistreaza venituri pe teritoriul Romaniei! E legal? El poate sa demonstreze ca lucreaza legal si ca nu este in concediu in acesta perioada.
Decretul nr. 195/2020
Art.32
(1) Pe perioada stării de urgență, prevederile Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ, nu se aplică angajaților sistemului național de apărare, angajaților din penitenciare, personalului din unitățile sanitare publice și altor categorii stabilite prin ordin al ministrului afacerilor interne, al ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri, și al ministrului transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, după caz.

(2) Personalul prevăzut la alin. (1) are dreptul la o majorare a salariului în cuantumul prevăzut la art. 3 alin. (1) din Legea nr. 19/2020, în situația în care celălalt părinte nu beneficiază de drepturile reglementate în această lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 Buna seara, va rog o angajata a beneficiat in perioada 01.04 - 17.04,de zile libere potrivit prevederilor Legii 19/2020, zilele libere platite pentru copil. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca sotul lucreaza in sistemul energetic si sotia ... abraxaint abraxaint Buna ziua, daca sotul lucreaza in sistemul energetic si sotia in mediul privat, iar pe perioada starii de urgenta nu au beneficiat de zile libere platite ... (vezi toată discuția)
Concediu - zile libere părinte polițist Laura Nicolae Laura Nicolae Polițist cu copil 8 ani și unul dintre părinți pensionar poate intra in concediu pentru îngrijire copil suspendare cursuri școlare (vezi toată discuția)