avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Buna seara, va rog o angajata a beneficiat in perioada 01.04 - 17.04,de zile libere potrivit prevederilor Legii 19/2020, zilele libere platite pentru copil. Mentionez ca lucreaza in domeniul asistenței sociale (asistent medical) . si datorita spcificului institutiei conducerea a chemat o la lucru. colega sustine ca benficiaza de spor in cuantum de 75% din salariu. este corect? multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:37, 19 Mai 2020
Decret 195/2020, valabil pana la 14.04.2020 , inclusiv
art. 32
(1) Pe perioada stării de urgență, prevederile Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ, nu se aplică angajaților sistemului național de apărare, angajaților din penitenciare, personalului din unitățile sanitare publice și altor categorii stabilite prin ordin al ministrului afacerilor interne, al ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri, și al ministrului transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, după caz.
(2) Personalul prevăzut la alin. (1) are dreptul la o majorare a salariului în cuantumul prevăzut la art. 3 alin. (1) din Legea nr. 19/2020, în situația în care celălalt părinte nu beneficiază de drepturile reglementate în această lege.

Decretul nr.240/2020 , valabil de la 15.04.2020
art.47
(1) Pe durata stării de urgență, prevederile Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ, nu se aplică angajaților sistemului național de apărare, angajaților din penitenciare, personalului din unitățile sanitare publice, personalului din serviciile sociale rezidențiale și altor categorii stabilite prin ordin al ministrului afacerilor interne, al ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri și al ministrului transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, după caz. (2) Personalul prevăzut la alin. (1) are dreptul la o majorare a salariului în cuantumul prevăzut la art. 3 alin. (1) din Legea nr. 19/2020, în situația în care celălalt părinte nu beneficiază de drepturile reglementate în această lege.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie 75% personal m.a.i Vasiliu Florentina Vasiliu Florentina Buna seara,daca eu lucrez in M.A.I si sotul lucreaza in Belgia si am un copil de 6 ani beneficial de 75% indemnizatie daca merg incontinuare la munca? Va ... (vezi toată discuția)
Zile libere pentru ingrijire copil patzi patzi Va rog sa imi spuneti daca sotul meu (politist),beneficiaza de plata zilelor libere pentru ingrijirea copilului(10 ani) ,in cazul in care programul meu de ... (vezi toată discuția)
Concediu - zile libere părinte polițist Laura Nicolae Laura Nicolae Polițist cu copil 8 ani și unul dintre părinți pensionar poate intra in concediu pentru îngrijire copil suspendare cursuri școlare (vezi toată discuția)