avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recalculare pensie alimentara in cazul reducerlor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recalculare pensie alimentara in cazul reducerlor salariale

Buna zua,
În contextul epidemiei, se tot discută de reducerea procentuală considerabilă a salariilor bugetarilor. Eu ca și mulți alții sunt în această situație. În paralel am o hotărâre judecătorească ce precizează o sumă fixă ca pensie alimentară pentru fiul meu (la data hotărârii reprezenta un sfert din venitul net). În cazul în care se decide reducerea cu până la 25% a salariului meu, care este procedura corectă pentru recalculare și cine trebuie s-o inițieze, părintele rezident, adică mama copilului sau eu, părintele nerezident? Este nevoie de avocat/avocați? Se face neapărat prin instanță sau este suficient să-i trimit recomandat celuilalt părinte acte salariale doveditoare prin recomandată? Cei doi părinți se află în orașe diferite și nu există o relație amiabilă, precizez pentru a înțelege necesitatea unei soluții clare și dincolo de interpretări. Mulțumesc mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: vadwiser , utilizator 13:39, 3 Aprilie 2020
in general, cel care are inters se adreseaza instantei, in acel caz, parintele cu care locuieste copilul nu are niciun interes sa ceara sa primeasca mai putin.
Deci daca celalalat parinte nu intelege omeneste , nu accepta sa primeacsa mai putin, va trebui sa cereti in instanta reducerea pensiei, dovedind ca vi s-a micsorat leafa.
Este foarte dificil, fiind în alt oraș. Și frustrant totodată. Minorul a fost alienat continuu din 2015 și până în prezent, când a ajuns să refuze comunicarea cu mine, nu mai spun de vacanțe sabotate, refuz de încredințare a minorului conform program prin refuzarea înmânării pașaportului acestuia. Am reclamat la toate instanțele, la primărie, la CPDG, degeaba, Mi s-a răspuns că nu au psiholog specializat în expertiză judiciară. Acum asta... Noi tații suntem batjocoriți mereu, suntem buni de plată, dar drepturile noastre părintești sunt ca și inexistente în fața instanței. Mulțumesc mult pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Mai are vreo sansa reala un parinte al carui copil este alienat? againstPAS againstPAS Care sunt sansele reale ca tatal nerezident al carui copil este alienat sa mai poata avea relatii normale, firesti parinte-copil? Inteleg ca in alte tari, daca ... (vezi toată discuția)
''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)