avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Intrare pe teritoriul Romaniei cetatean strain
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Intrare pe teritoriul Romaniei cetatean strain

Buna ziua- Problema este legata de pandemie si starea de urgenta din Romania. Iubitul meu este de o alta nationalitate (din SUA) si voiam sa intreb daca exista vreo modalitate de a intra in Romania in starea de urgenta, intrucat nu suntem casatoriti si nu are nicio alta ruda din Romania. Se poate intocmi un document (de genul chemare) ?

Multumesc in avans!

Alte discuții în legătură

Călătorie în sua imediat după căsătorie: pot avea probleme la frontieră dacă nu îmi schimb cartea de identitate cu noul nume în termenul legal? claudiufulga claudiufulga Buna ziua, Detin pasaport valabil si viza de SUA valabila pe 10 ani, pe numele actual. Pe data de 26mai urmeaza sa ma casatoresc si voi lua numele sotului, ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a sti daca cineva e casatorit sau nu nectarya nectarya Buna ziua. Avem urmatoarea situatie: sotul meu are o sora cu care nu mai vorbeste de mult timp (ea e o persoana mai dificila si a intrerupt orice legatura cu ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil cetatean strain sim_theo sim_theo Buna ziua. O situatie putin mai complicata. Sunt casatorita cu un cetatean strain non UE dar din pacate casatoria este valabila doar pe teritoriul SUA. In ... (vezi toată discuția)