avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Este legal sa ma oblige fabrica la care lucrez sa îmi ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Este legal sa ma oblige fabrica la care lucrez sa îmi concediu de odihna

Sunt în concediu de îngrijire copil pe perioada pandemiei. Ieri am fost anunțată de șeful meu ca trebuie sa merg la firma sa îmi fac cerere de concediu pe perioada vacantei copiilor de paste cererea trebuie făcută începând cu data de 6 aprilie, pana după paste, cu toate ca în firma se mai lucrează din 6 pana în 10 iar apoi din 13 cel mai sigur se întra în șomaj tehnic. Din câte am înțeles de luni din data de 6 aprilie părinților care sunt în concediu de îngrijire copii se prelungește și pe perioada vacantei. Dacă nu îmi fac cererea de concediu cică risc sa fiu data afara
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:46, 4 Aprilie 2020
Dacă vă aflați deja în perioada de zile libere pentru îngrijire copil, durata acesteia se va prelungi din oficiu. În acest caz angajatorul trebuie să comunice prin mijloace elecronice prelungirea zilelor libere și pe durata vacanței.
Legea 19/2020
art.1
....
(1^1) Se acordă zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, inclusiv pe perioada vacantelor scolare, in situatia inchiderii temporare a unitatilor de invatamant, si a unitatilor de educate anteprescolara, ca urmare a starii de urgenta decretate in conditiile legii.
....

Art.144 C.mun.
...
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Obligarea de catre angajator a efectuarii perioadei de CO programate sau neprogramate intr-o anumita perioada, in opinia mea , este un abuz
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi perioada pandemie clahomastreet clahomastreet buna ziua sunt angajata din data de 28.01.2010 la o clinica privata si sunt inca in perioada de proba., Aceasta fiind de 4 luni in cazul meu.Am o fetita de 6 ... (vezi toată discuția)
Zile libere supraveghere copil legea 19/2020 rellye4@gmail.com rellye4@gmail.com Buna ziua , Sunt salariat în funcția de consilier vânzări . Datorita pandemiei de COVID19 , angajatorul a hotărât să ia o serie de măsuri de ... (vezi toată discuția)
Zile libere pentru părinți in perioada vacanței de paste andreeadinuboruz andreeadinuboruz Va rog sa mi spuneti daca in perioada vacanței de paște mai este valabilă ordonanța cu zilele libere pentru părinți?Eu am fost anunțată de la servici ... (vezi toată discuția)