avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie fara acordul meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie fara acordul meu

Buna ziua !
Va rog sa imi spuneti daca vecinul poate construi fara acordul meu, pe hotar,lipita de casa mea,o constructie S+P+2E+M ,unde va sapa sub fundatia casei mele.Este legislatie noua care sa ii permita acest lucru ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:41, 5 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod normal, ii trebuie acordul dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Are nevoie de Autorizație de Construire emisa in baza un DTAC + avize și acorduri solicitate prin Certificatul de Urbanism, care sa respecte prevederile Codului Civil., PUGului, PUZului după caz, Acordul dvs. notarial, dacă e asa cum relatat dvs.
Mai mult decât atât, potrivit art 612 Cod Civil, orice construcții, lucrări sau plantații se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanțe minime de 60 de cm față de linia de hotar!
Ultima modificare: Duminică, 5 Aprilie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art 612 Cod Civil. "Orice construcții, lucrări sau plantații se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanțe minime de 60 de cm față de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin.".
pentru ca altfel ne-am imagina ca interdictia este absoluta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta gard lenuivan lenuivan pe strada mea se inlocuieste canalizarea, se sapa pe langa gardul meu....care este un pic in panta si este posiil sa cada, la ce distanta au voie sa sape ... (vezi toată discuția)
Distanta minima in constructii hot_oliviu hot_oliviu Intrebare: exista o perioada de timp limita (fara a intervene prescriptia) de la edificarea unei constructii care violeza art. 612 si 615 CCiv. privind ... (vezi toată discuția)
Planul urbanistic zonal ileana_monika ileana_monika V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu informatii exacte legate de urmatoarea problema: Vecinul meu isi construieste o casa P+2E amplasata pe ... (vezi toată discuția)