avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Ajutor firme
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Ajutor firme

Buna seara, sotul detine o firma de curatat geamuri,srl , a carei activitate s-a stopat in momentul cand toate magazinele, etc s-au inchis din cauza Covid-ului! El este administrator dar fara carte de munca! Ne incadram si noi sa aplicam pentru ajutorul oferit firmelor? Daca da, in ce categorie, va rog? Multumesc frumos! O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Razvan1974 , utilizator 00:33, 10 Aprilie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Vă mulțumesc pentru opinia dumneavoastră. Se pare că se pot exprima și argumente, nu doar sarcasm anonim.

Sunt nouă pe această platformă și nu știam că se practică ironia gratuită. Îmi plăcea să cred că aici se emit opinii juridice (argumente, contraargumente).

Din punctul meu de vedere, în calitate de moderator, ați fi putut să vă exprimați opinia și într-o manieră elegantă și profesionistă.

Interpretarea limitată, strictă a normelor nu mi se pare potrivită pentru o persoană care emite opinii juridice.

O astfel de abordare este mai apropiată de cea a reprezentanților/ angajaților instituțiilor publice (și este răsturnată de cele mai multe ori de instanțele judecătorești).

Din fericire, profesia de avocat presupune interpretarea legii, iar nu doar citarea unor articole.

Evident că există posibilitatea ca cererea formulată de soțul utilizatoarei "Camish" să fie respinsă (au fost respinse și cereri formulate de colegi avocați).

O zi frumoasă!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce sa zic, va apreciez pentru consecventa si va ofer un thumbs up.
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2020
trandafir2, moderator
Buna ziua!
Am un PFA cu norma de venit activitati foto, dar la care nu aveam deschis un cont in banca.
Am fost la o banca (CEC) sa-mi deschid urgent un cont si mi s-a cerut si contractul de comodat, contract pe care nu-l mai am, sau poate a ramas la Reg Com la momentul infiintarii firmei.
Mentionez ca pe data de 06.04 am deschis un cont personal la Banca Transilvania; am aflat ca acel cont nu e bun pt ca trebuie unul de pers. juridica. Am cerut deschiderea unui cont de pers. juridica si mi s-a spus ca in 1-2 zile max voi fi chemat la banca.
Astazi, adica dupa 3 zile, m-am dus eu la banca sa vad de ce nu am fost contactat inca. Mi s-a zis ca tocmai au primit o circulara interna in care se prevede activarea DOAR printr-o cerere online..etc.. Dar.. nu mi s-a cerut niciun contract de comodat! Fiecare banca are politica proprie sau este o lege pt toti in privinta acestor proceduri?
Ideea este ca mai am doar o zi pana sa depun actele necesare. Cum ar trebui sa procedez?
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2020
Razvan1974, utilizator
Fiecare banca cu politica proprie, in cadrul general reglementat de bnr. Treaba cu comodatul mi se pare exagerata in contextul in care exista un CUI/CIF ce a fost eliberat de autoritatea competenta, in baza unor acte initiale necesare. Altfel, de ce n-ar trebui sa duceti bancii tot dosarul initial in baza caruia v-ati autorizat activitatea!!. Se poate obtine si comodatul de la arhiva, dar mai bine cautati o banca care nu va solicita asa ceva.
Cum sa procedati, mergeti pe varianta care o puteti indeplini. cea de-a doua in cazul dvs.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj-asociat firma Gabi_9568 Gabi_9568 Buna seara, Am fost disponibilizata de curand si nu stiu daca pot sa primesc somaj tinand cont ca sunt asociata intr-o firma. Nu realizez nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Coronavirus anto_riana anto_riana Bună, fiica mea este frizer, e propriul angajat.Odata ce au fost închise gradinitele, a fost nevoită să rămână acasă cu copilul de 4 ani. Unde trebuie ... (vezi toată discuția)
Titular i.i. nu pot fi angajat, cine ne ajuta Haci Haci Am o Întreprindere Individuala, legea nu mi-a dat voi sa fiu angajat in propria-mi întreprindere individuală, cu criza asta și starea de urgență ... (vezi toată discuția)