avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sulta - partaj apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sulta - partaj apartament

Buna ziua ,

Va rog sa-mi spuneti , plata sultei , stabilite in urma unui partaj pentru un apartament , trebuie platita imediat de la inchieirea partajului , sau se poate stabili o perioada de timp ?
Ex : daca sulta a fost stabilita la 10.000 euro , cel ce trebuie sa o platesca , trebuie sa faca plata imediat sau poate plati aceasta suma intr-o perioada de 2-3 ani ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:32, 7 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
|Daca nu exista un termen de gratie dispus in hotararea judecatoreasca sau acceptat prin intelegere notariala, creditorul are dreptiul sa o recupereze imediat, asta inseamna ca se poate adresa unui executor judecatoresc si dupa incuviintarea executarii silite de catre instanta , poate proceda la executarea silita a debitorului si cum suma depaseste 10 mii de lei, executarea poate fi si imobiliara, astfel, va puteti trezi cu apartamentul vandut la licitatie .
Daa creditorul accepta, bineinteles ca puteti sena cu el o intelegere de plata pe durata a 3 ani.
Daca nu aveti o intelegere si totusi, creditorul nu va executa silit si lasa sa treaca cu nepasare 3 ani de cand hotararea a ramas definitiva sau de cand ati partajat la notar, dreptul sau la actiune se prescrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj mavrocordat mavrocordat buna ziua. sunt divortat si in timpul casatoriei am cumparat impreuna un apartament iar fosta sotie sustine ca are tot dreptul sa-i ramana acest apartament ... (vezi toată discuția)
Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)
Partaj Dragos-Alexandru Dragos-Alexandru In urma procesului de partaj al parintilor mei mama a primit un apartament conditionata de plata unei sulta de 50 000 R.O.N. As dorii sa stiu ce se intampla in ... (vezi toată discuția)