avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu in somaj tehnic
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu in somaj tehnic

Buna ziua.
Am poprire pe salariu (poprirea de la un BEJ pentru un credit neachitat) si implicit imi este poprit si contul din banca.
V-as ruga sa imi spuneti daca intru in somaj tehnic, se popreste si ajutorul de somaj?
Multumesc foarte mult si aveti grija de dv. si de familiile dv.
Cel mai recent răspuns: tuilleries , utilizator 12:53, 7 Aprilie 2020
Prin Decretul de instituire a stării de urgență activitatea de executare silită nu a fost suspendată.
Vezi: „(5) Activitatea de executare silită continuă numai în cazurile în care este posibilă respectarea regulilor de disciplină sanitară stabilite prin hotărârile Comitetului Național privind Situațiile Speciale de Urgență, în scopul ocrotirii drepturilor la viață și la integritate fizică ale participanților la executarea silită.
Codul de Procedură Civilă stabilește însă la art.729 că „(4) Ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensația acordată salariaților în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricăror dispoziții legale, precum și sumele cuvenite șomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite decât pentru sume datorate cu titlu de obligație de întreținere și despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel”.
Astfel, îndemnizația pentru șomajul tehnic nu va putea fi urmărită decât pentru situațiile descrise mai sus.
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2020
Magdalena Tătaru, Avocat
Multumesc si aveti grija de dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cu contestatie adrianagvr adrianagvr Buna ziua. in urma neachitarii unui credit am poprire pe salariu. Am facut contestatie la executare de pe data de 7.02. Au trecut 45 de zile si nu am primit ... (vezi toată discuția)
Poprire pe somaj alexandru17 alexandru17 Buna seara as dori sa stiu daca, in cazul in care exista deja o executare silita in derulare, prin instituirea popririi pe salariu insa acum s-a aflat ca firma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de handicap al unei persoane fara nici un venit ... UNGUREZECHIL UNGUREZECHIL Indemnizatia de handicap al unei persoane fara nici un venit poate fi supusa executarii silite ? Din ce mai traieste neavand venituri? Ce spune legea?. ... (vezi toată discuția)