avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu conform legii 19/2020
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu conform legii 19/2020

Bună ziua, as putea beneficia de concediu cf legii 19/2020 ptr supravegherea copilului dacă soțul este în străinătate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:24, 6 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti beneficia de zile libere platite ,potrivit legii 19/2020.

Cererea dvs. va fi însoțită de o declarație pe propria răspundere a celuilalt părinte, din care să rezulte că acesta nu a solicitat la locul său de muncă zile libere ce i s-ar cuveni potrivit prezentei legi și nici nu se află în una dintre situațiile prevăzute mai jos, precum și de o copie a certificatului/certificatelor de naștere al/ale copilului/copiilor.

Situatii:
a) este în concediul prevăzut la art. 2 alin. (1) sau art. 11 alin. (2) ori art. 31 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările și completările ulterioare;
b) este asistentul personal al unuia dintre copiii aflați în întreținere;
c) se află în concediu de odihnă/concediu fără plată.
d) raporturi de muncă sunt suspendate pentru întreruperea temporară a activității angajatorului;
e) nu realizează venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este articolul de lege stelian.georgiana stelian.georgiana care este articolul de lege care imi pemite sa stau acasa daca am un copil in intretinere cu grad de handicap 1 grav pe perioada scolii inchise si de ce acte ... (vezi toată discuția)
Legea 19 andreanoandreea andreanoandreea Buna ziua, daca sotul meu lucreaza de acasa eu pot beneficia de legea 19?compania la care lucrez imi spune ca atata timp cat ei imi ofera posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o intrebare legata de oug 147 din 2020. la punctul ... element94 element94 Buna ziua. Am o intrebare legata de OUG 147 din 2020. La punctul 6.e scrie: (6) Prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă nu se aplică în cazul ... (vezi toată discuția)