avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere parinti L19/2020 si facilitati constructii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere parinti L19/2020 si facilitati constructii

Considerati ca pentru angajatii din domeniul constructii unde se aplica facilitatile fiscal privind taxele si contributiile prevazute un OUG 114/2018, in cazul in care au zile libere pentru parinti cf. L19/2020, li se aplica in continuare facilitatile fiscale, avand in vedere ca se face trimitere la aplicare Codului Fiscal?

Art. 3 (2) Indemnizaţia prevăzută este supusă impozitării şi plăţii contribuţiilor de asigurări sociale, de asigurări sociale de sănătate, precum şi plăţii contribuţiei asiguratorii pentru muncă, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare.
Cel mai recent răspuns: MINOKA HR , Consultant resurse umane 16:27, 7 Aprilie 2020
Se aplica in continuare facilitatile din constructii.
Multumesc,

Dar la somajul tehnic, si acolo se face referire la prevederile codului fiscal, pentru calcularea si plata impozitului si a contributiilor. Credeti ca si in acest caz se aplica facilitatile pentru domeniul constructiilor?

Cornel Vasile a scris:

Se aplica in continuare facilitatile din constructii.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, si pentru somaj tehnic se aplica.

Detalii
[ link extern ] /
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se aplica in continuare facilitatile pentru constructii, atat pentru acordarea zilelor libere pentru parinti cat si pentru acordarea somajului tehnic, cu mentiunea ca trebuie in continuare sa fie indeplinite acele conditii specifice pentru acordarea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic Zsuzsana Zsuzsana Persoanele cu handicap aflate in somaj tehnic nu mai au scutire de la plata impozitului? In urma calculului angajatorul a retinut pe langa contributia la CAS, ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic constructii stare de urgenta octavmaura octavmaura Pentru somajul tehnic in situatia starii de urgenta in domeniul constructiilor se aplica facilitatile de constructii? (vezi toată discuția)
Pfa - indemnizatie oug 30/2020...se impoziteaza sau nu ? pop sorin pop sorin PFA - Plata indemnizatiei mentionate si calculate conform in art. 15, alin. 1, din OUG 30/2020, ASTFEL: 1. 75% din salariul mediu BRUT pe tara, adica 5429 ... (vezi toată discuția)