avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Boxe construite fara autorizatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Boxe construite fara autorizatie

Am cumparat un apartament intr-un bloc nou unde dupa receptie s-au construit boxe, dar nu apar in proiect. In contractele de vanzare cumparare era o clauza referiotare la acest lucru, cum ca boxele sunt in proprietatea constructorului, care acum sunt de vanzare. Este OK sa cumpar boxa in aceste conditii sau asociatia de proprietari poate sa le darame? Se poate face act de vanzare cumparare pe aceste spatii? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:47, 9 Aprilie 2020
Daca nu apar in prioectul initial, in suplimentele lui sau, dupa receptia lucrari, nu a cerut o alta Autorizatie de constructie pentru constructia lor, atunci puteti depune o sesizare la primarie si Inspectoratul de Stat in Constructii-ISC.
Nu sunt incluse in nici un proiect si nici nu au autorizatie pe ele, dar exista o clauza in contractele de vanzare cumpare a apartamentelor prin case fiecare proprietar isi da acordul sa fie constrite boxe ca proprietate exlcusiva a constructorului pe care ulterior le poate vinde (doar nush bazat pe ce act, eventual cu contract de comodat).

Ionut.ion a scris:

Daca nu apar in prioectul initial, in suplimentele lui sau, dupa receptia lucrari, nu a cerut o alta Autorizatie de constructie pentru constructia lor, atunci puteti depune o sesizare la primarie si Inspectoratul de Stat in Constructii-ISC.

Eu as merge pe varianta de mai sus, daca nu au autorizatie. Acel acord nu tine locul lei.
Boxele unde sunt construie, la subsol, parter, afara imobilului?
In contractul de vanzare-cumparare ce procent aveti atribui din partile comune ale imobilului, in functie de suprafata apartamentului?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2020
Ionut.ion, utilizator
Boxele sunt construite la parter (in incaperea de depozitare biciclete) si in garaj tot in locul parcarilor de biciclete. Cota parte 18,42/100 reprezentand parcarea auto.
Atat timp cat spatiile din subsolul tehnic edificate drept boxe nu sunt prevazute in proiectul constructiei ,existenta acestora in viitor poate genera dispute intre asociatie si eventualii utilizatori
Nu va hazardati sa avansati sume financiare pentru spatiu fara documente legale
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2020
ynocentta, utilizator

Alte discuții în legătură

Boxa la subsolul blocului Daniel87dsd Daniel87dsd Buna ziua. Am cumparat un apartament si as dori sa stiu ce demersuri pot face pentru a obtine acces la una din cele 2 boxe situate la parterul blocului? ... (vezi toată discuția)
Intrarea in legalitate cu balcon contruit la parter shokaliptiku shokaliptiku buna seara. problema sta in felul urmator: avem in plan sa cumparam apartament la parter + balcon. balconul apare in acte ( act vanzare cumparare - ... (vezi toată discuția)
Boxa apartament - constructie pereti tabla Iuli03 Iuli03 Am cumparat un apartament acum un an, si odata cu el si o boxa care este la subsolul blocului. La momentul semnarii precontractului am platit integral boxa in ... (vezi toată discuția)