avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Boxe construite fara autorizatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Boxe construite fara autorizatie

Am cumparat un apartament intr-un bloc nou unde dupa receptie s-au construit boxe, dar nu apar in proiect. In contractele de vanzare cumparare era o clauza referiotare la acest lucru, cum ca boxele sunt in proprietatea constructorului, care acum sunt de vanzare. Este OK sa cumpar boxa in aceste conditii sau asociatia de proprietari poate sa le darame? Se poate face act de vanzare cumparare pe aceste spatii? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:47, 9 Aprilie 2020
Haideti sa va spun parerea mea - de altfel am mai auzit despre astfel de intamplari nastrusnice, inventate de catre unii dintre dezvoltatori.
Oameni buni, parterul, casa scarii cu geamuri, becuri si ce o mai fi pe-acolo, subsolul, tevaraie, etc. apartin celor care achizitioneaza locuintele din acel imobil - proportional cu cota-parte indiviza de proprietate a fiecarui si nu poate veni nimeni sa construiasa , sau sa modifice ceva, fata de proiectul initial.
Asadar:
1. includerea acelor clauze in contractul de vanzare-cumparare, sunt clauze abuzive, prin care smecherul ar vrea sa de-a o tenta de legalitate si sa imbrobodeasca proprietarii; daca omu' insista si nu renunta de la sine cu acele clauze, puteti apela la institutiile statului privind Protectia cumparatorului care il vor determina sa renunte la asemenea pretentii aberante sau trebuie sa apelati la un avocat care stie ce are de facut in astfel de spete;
2. Neincluderea in proiectul initial nu ar deranja prea mult - daca dvs. proprietarii hotarati sa va construiti boxe acolo, acest lucru trebuie "batut in cuie"in AG a membrilor si in plus trebuie sa aveti aprobarea fiecarui proprietar (sunt convins ca numarul boxelor o sa fie mai mic decat numarul propietarilor); dupa obtinerea acestor aprobari "interne", puteti sa va adresati autoritatilor competente din primarie pentru obinerea Certificatului de urbanism si apoi a autorizatiei de construire;
3. Ca proprietarii au sa hotarasca construirea boxelor cu acelasi dezvoltator / constructor, este o alta chestiune, adica pe proprietari ii costa materialele si manopera construirii acelor boxe, nu achizitionarea de la constructor ca si cum acestea ar fi proprietatea acestuia - cum rezulta din postarea initiala... (este ca si cum eu sau fiecare dintre noi ne-ar trece prin cap sa construim o boxa undeva in Palatul Culturii sau in Casa Poporului - vreau sa spun ca nu are dreptul nimeni sa faca asa ceva pe proprietatea altora - se intelege, da? );
Probabil ca discutia nu se opreste aici, asa ca va doresc mult succes!
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2020
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boxa la subsolul blocului Daniel87dsd Daniel87dsd Buna ziua. Am cumparat un apartament si as dori sa stiu ce demersuri pot face pentru a obtine acces la una din cele 2 boxe situate la parterul blocului? ... (vezi toată discuția)
Intrarea in legalitate cu balcon contruit la parter shokaliptiku shokaliptiku buna seara. problema sta in felul urmator: avem in plan sa cumparam apartament la parter + balcon. balconul apare in acte ( act vanzare cumparare - ... (vezi toată discuția)
Boxa apartament - constructie pereti tabla Iuli03 Iuli03 Am cumparat un apartament acum un an, si odata cu el si o boxa care este la subsolul blocului. La momentul semnarii precontractului am platit integral boxa in ... (vezi toată discuția)