avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Domiciliul minorului in alta tara fara consimtamantul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Domiciliul minorului in alta tara fara consimtamantul tatalui

Buna seara.
Va rog daca se poate sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Am divortat in urma cu aproape 3 ani, iar minorul are domiciliul stabilit la mama, custodia fiind comuna.
Eu vreau sa plec din tara, definitiv, impreuna cu minorul. Voi cumpara o casa acolo si vreau sa stiu daca pot pleca cu minorul in situatia in care, tatal copilului nu este de acord.
Ce se va intampla in aceasta situatie? Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 20:08, 2 Iulie 2014
E foarte complicata situatia.
Trebuie sa va judecati si sa aveti hotarare judecatoreasca.
Fara avocat angajat nu prea va cotez cu sanse deoarece trebuie facuta o argumentare juridica puternica si va trebui efectuata si ancheta sociala acolo unde vreti sa plecati.
Si aici apare problema...
Pana nu cumparati nu aveti unde sa se stabileasca domiciliul minorului si nu se poate efectua ancheta sociala...

Trebuie gandit foarte bine inca dinainte de a se deschide procesul cum sa se procedeze deoarece va cam aflati intr-un cerc vicios intrucat nu puteti nici sa iesiti din tara cu copilul fara acordul tatalui in acest moment...
Trebuie sa va consultati cu avocatul in cele mai mici detalii inainte de a deschide procesul ca sa nu porniti aiurea si sa va fie respinsa actiunea.

Ar insemna ca ati ramane in tara cu copilul sau sa plecati fara el...daca se va respinge actiunea...
Nu puteti pleca fara acordul tatălui ! Sau va intelegeti, sau deschideți un proces printr-o ordonanța presedentiala si instanta sa va dea o soluție...
Pe ordonanta presedintiala nu cred ca instanta va da castig de cauza mamei pe acest aspect.
Instanta ar risca ca mama odata iesita din tara sa nu se mai intoarca si se feresc foarte mult de asa ceva.

Pe ordonanta presedintiala au sanse cei care pleaca in excursie cu copiii si revin in tara.
Ca ar putea uza de aceasta varianta este adevarat dar daca face astfel instantele se vor supara cred eu si tatal poate insista sa obtina el stabilirea domiciliului minorului la el.
Este complicata situatia...

Desteptii nostri de legiuitori nu s-au gandit ca noi nu suntem in spatiul SCHENGEN...si au dat legea aiurea copiind legea straina, dar fara sa gandeasca...in amanunt...in concret efectele juridice pe care le va produce legea...
Si din acest motiv a iesit o mare aiureala...
Mioara dragă, te sfătuiesc să aştepţi cu plecarea până împlineşte copilul 18 ani sau până când Dumnezeu îl cheamă la el pe tatăl copilului, în acest interval, dacă îl cheamă...
Mai există o soluţie: pleci fără copil şi, din venitul de acolo, plăteşti pensie alimentară copilului.
Ca să obţii suplinirea semnăturii, tatăl trebuie să nenorocească fizic copilul, cu scandal, sânge, Poliţie, spital, etc., ceea ce presupun că nu-ţi doreşti.
Menţionez că abuzul psihic, traumatizarea psihică a minorului nu se iau în seamă şi Poliţia nu are cum interveni dacă copilul are coşmaruri noaptea sau dacă te întreabă repetat de ce l-ai născut.
Lucrurile nu sunt chiar de cosmar dar nici departe nu ar fi de asa ceva...
Depinde si de tatal copilului daca vrea program de vizita si cum il vrea.
Acesta este unul din aspectele esentiale pentru proces.

Cred ca o mediere la care sa aveti si avocat ar putea sa constituie un inceput bun dar...totul trebuie facut la momentul oportun si analizat totul pe toate variantele.

Alte discuții în legătură

Custodie comuna, tatăl a fost de acord ca copilul sa meargă ... Angelica84 Angelica84 Custodie comuna, tatăl a fost de acord ca copilul sa meargă cu mine in Germania 3 ani ,acuma problema e ca expiră Pașaportul și Procura dată de tatăl ... (vezi toată discuția)
Refuz pasaport minor biancacriss biancacriss buna ziua. am un baiat de 9 ani rezultat di concubinaj, tatal ii plateste doar pensia alimentara,in rest nu contribuie cu nimc nici nu l-a vzitat de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor petru ana maria petru ana maria Buna ziua,as avea o intrebare:ma aflu in divort cu sotul meu,iar apartamentul este primit mostenire inainte de casatoria cu el.intrebarea mea este:de ce ... (vezi toată discuția)