avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiunea dupa parinti decedati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiunea dupa parinti decedati

Buna ziua,

In urma cu o luna a decedat tatal nostru,noi fiind doua fete la parinti,iar acum 20 de ani a decedat mama.Avere nu este prea multa decat pamant pe camp si o casa,intr-un sat fara apa,drum public etc,deci valoarea nu este prea mare nu vrem sa vindem nimic,satul are cu indulgenta vreo 50 de familii.
Intrebarea este:in cat timp putem face succesiunea dupa tata,ca dupa mama nu s-a facut,pentru a putea schimba contractul la energie electrica si a-i plati impozitul la casa sau pentru a cultiva terenul in limita posibilitatilor,beneficiind de cadrul legal cu privire la ce se da pentru pamant:combustibil,ingrasamant chimic si altele?
Multumesc anticipat,
Cu respect,
Violeta Gorun
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 12:00, 12 Decembrie 2009
Termenul de optiune succesorala prevazut de legea civila este de 6 luni de la deschiderea succesiunii( de la deces) . Trebuie sa va prezentati la notar impreuna cu sora dvs. si documentele necesare , pentru a demara procedura succesorala. Trebuie sa dezbateti si succesiunea dupa mama.
Acceptarea succesiunii se afce in termen de 6 luni de la deschiderea succesiunii (adica de la moartea persoanei a carei succesiune se dezbate). Dar dezbaterea succesiunii nu este legata de acest termen.
Deci...puteti dezbate succesiune si acum si peste ani, principalul este sa o acceptati: expres - la notar sau tacit-prin folosirea acelor bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune rada78 rada78 Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii cu privire la urmatoarea problema: tatal meu a fost casatorit de 3 ori iar primele 2 casnicii au rezultate 2 fete; in ... (vezi toată discuția)
Termen pentru succesiune motraux motraux Cat timp de la survenirea decesului unei rude pot sa deschid succesiunea avand calitatea de unic nepot al persoanei decedate ? (vezi toată discuția)
Succesiune MIHAELABONCZ MIHAELABONCZ BUNA ZIUA SOTUL MEU A DECEDAT SI MAI ARE UN FIU DIN ALTA CASATORIE EU CU EL AVEM O FICA AVEM UN APARTAMENT CU 2 CAMERE APARTAMENTUL ESTE DAT PRIN DONATIE DE ... (vezi toată discuția)