avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Incheierea de catre banca a unei asigurare de viata ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Incheierea de catre banca a unei asigurare de viata fara acordul clientului pentru un simplu cont de RON

Buna ziua,
Anul trecut prin vara mi-am deschis un cont de RON. De la inceput mi-au spus de la banca cum ca trebuie incheiata o politia pentru asigurare de viata, conditie pe care am refuzat-o din start. Contul a fost inregistrart iar dupa cateva luni, prin decembrie anul trecut, fara nici o sesizare prealabila, observ ca mi se retine lunar o suma pentru o asigurarea de viata, tin sa mentionez din nou, asigurare care a fost refuzata la incheierea contului. Am trimis o sesizare bancii pe mail fara nici un raspuns. M-ar interesa pasii care ar trebui urmati pentru clarificarea acestei situatii cu banca, cat si temeiul legal prin care s-a intocmit aceasta asigurare, daca binenteles este legal. Este cumva si o incalcare a datelor cu caracter personal care in mod normal ar trebui sa fie protejate de banca? Asigurarea cat si conditiile contractuale presupun ca sunt in posesia bancii. Exista cumva vreo lege care se obliga la incheierea unei asigurare de viata pentru un simplu cont de RON?
Cel mai recent răspuns: mitachealina , utilizator 10:02, 11 Iulie 2020
Buna ziua,
Stiu ca asigurarile de viata in favoarea bancii sunt obligatorii pentru cei ce i-au un imprumut, altfel nu primesc banii. Nu si in cazul depozitelor.
Depuneti o plangere la ANPC si, dupa raspunsul dumnealor, eu zic sa cautati alta banca.
Multumesc frumos. Am sa va urmez sfatul.
Ai solicitat să aveți atașat la contul curent, card de debit, sau card de credit`?
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2020
Dapix, utilizator
Nu am nici un card atasat contului. Il folosesc foar pentru plata facturilor online, desi daca imi aduc bine aminte cred ca am solicitat un card pe care nu am apucat sa il ridic si mi s-a spus ca se distruge la neprezentare, Dar aceasta a fost anul trecut in vara si plata asigurarii mi se retrage din decembrie. In momentul actual nu detin nici un card aferent contului.
Nu-i corect și nici legal să vă facă poliță se asigurare, fără să semnați un contract cu un asigurator. Cereți lichidarea și închiderea contului curent, și deschideți alt cont la altă bancă.

Alte discuții în legătură

Problema ifn și bcr BogdanPaul97 BogdanPaul97 Am și eu o problema și sper sa găsesc aici ajutor. Am un credit făcut la Creditfix IFN, toate bune și frumoase pana când am avut un angajament de ... (vezi toată discuția)
Nu am putut sa-mi folosesc cardul (si nu am fost anuntata de acest lucru) in ziua semnarii unui contract pentru acordarea unui descoperit autorizat de cont! Raluca_Sandu Raluca_Sandu Pe data de 28.12.2015 am semnat un contract pentru acordarea unui descoperit autorizat de cont. Mi s-a spus ca este posibil sa am banii in cont in aceeasi zi ... (vezi toată discuția)
Asigurare pe viata ? oanaportar oanaportar La BancPost am un depozit din anul 2008. Cand am depus banii si mi-am facut cont la aceasta banca pt.prima data, am beneficiat si de o asigurare pe viata, ... (vezi toată discuția)