avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de creștere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de creștere a copilului

Am lucrat în România 12 ani, de un an lucrez în Germania dacă ma întorc în România cine îmi plătește concediu de creștere a copilului? Statul roman sau german?
Cel mai recent răspuns: Marso , utilizator 12:03, 10 Aprilie 2020
Buna ziua,
Puteti cere plata acestui concediu in tara ( conditiile de acordare a acestui concediu, daca exista, in Germania nu le cunosc).
Dar atentie ca trebuie sa lucrati cel putin in ultima perioada de sarcina in tara penru a putea cere acest concediu, nu va ajuta sa fi muncit doar acolo.
In tara nu prea aveti cum sa primiti indemnizatia pentru CCC.

Daca in cele12 luni eligibile pentru CCC din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului s-a realizat o perioadă venituri din activităţi profesionale în alte state membre UE, SEE sau Elveţia, iar în ultima perioadă dinaintea naşterii copilului s-a desfăşurat activităţi profesionale în România atunci se poate beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România.
Ok. Am înțeles. Va mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu postnatal Andreea Veres Andreea Veres Am nascut in Anglia gemeni,sunt si studenta si am hotarat ca sotul sa se intoarca in tara cu copii. Intrebarea este: poate el aplica pentru concediu postnatal ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Alina Serbanoiu Alina Serbanoiu Buna ziua numele meu este Alina!! Am și eu o nelămurire, pot beneficia de indemnizația de creșterea copilului dacă am doar 2 luni lucrate in România ... (vezi toată discuția)
Cotizatii Nicola89 Nicola89 Bună ziua! As dori și eu o informație în legătură cu indemnizația. Eu sunt in Anglia de 1 an de zile în care am muncit în regula (cu contract). De ... (vezi toată discuția)