avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Reducere activitate gravida
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Reducere activitate gravida

Are voie angajatorul sa reduca activitatea de la 5 la 4 zile pentru o gravida (actiune ceea ce conduce la diminuarea salariului)?
Cel mai recent răspuns: User_anonim2020 , utilizator 15:21, 10 Aprilie 2020
Se poate, nu-i interzice legea sa faca asta
Salariatul nu poate concedia o salariata gravida decat in anumite conditii.
*Angajatorul, nu salariatul...Scuze!

Ionut.ion a scris:

Se poate, nu-i interzice legea sa faca asta
Salariatul nu poate concedia o salariata gravida decat in anumite conditii.

Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2020
Ionut.ion, utilizator
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Maternitate lavplus lavplus De la 1 aprilie m-am angajat cu contract de 4 ore /zi. Acum 2 zile am aflat ca sunt gravida . As dori sa stiu daca beneficiez de anumite drepturi legate de ... (vezi toată discuția)
Diferenta zile fara plata si concediu fara plata ionu roman ionu roman Exista vreo diferenta intre zilele fara plata prevazute de legea privind rationalizarea cheltuielilor publice, 329/2009, si concediu fara plata din Codul ... (vezi toată discuția)
Reducere fortata timp de lucru Selenus Selenus Buna ziua, sotia mea este gravida si lucreaza la un angajator care de curand a trimis o adresa tuturor angajatilor in care ii informeaza despre hotararea de ... (vezi toată discuția)