avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxa teren
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxa teren

Buna ziua.
Speta este urmatoarea: CFR detine un teren -domeniu public al statului, teren aflat in concesiune pentru o anumita perioada de timp.
O mica suprafata din acest teren CFR a dat-o spre inchiriere unei persoane fizice.
Conform codului fiscal, "Pentru terenurile proprietate publică sau privată a statului ori a unităților administrativ-teritoriale, concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosință, după caz, oricăror entități, altele decât cele de drept public, se stabilește taxa pe teren, care se datorează de concesionari, locatari, titulari ai dreptului de administrare sau de folosință, după caz, în condiții similare impozitului pe teren."

Primaria in sarcina cui stabileste taxa pe teren in acest caz ? Concesionarului (CFR) sau direct acelei persoanei fizice?

Mentionez ca pe acea suprafata de teren nu se desfasoara activitate economica ( nu se precizeaza in contract).

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2020
brandon99, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:41, 12 Aprilie 2020
Primaria, odata ce a concesionat sau inchiriat un teren unei persoane fizice sau juridice, nu mai sta sa urmareasca cine si cui a subinchiriat, dar va urmari daca destinatia acestuia s-a schimbat, avand in vedere ca taxa pe teren difera.

Ca urmare, va solicita taxa corespunzator destinatiei.
Ultima modificare: Duminică, 12 Aprilie 2020
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa cladire pentru cladirea inchirita de la ads pentru cabinet medical veterinar zbancamariuta zbancamariuta Cabinet medical veterinar am concesionat de la ADS cladire pentru cabinet veterinar. Vreau sa intreb daca trebuie sa platesc taxa cladire pentru cladirea ... (vezi toată discuția)
Impozit pe chiria platita la afi Andreiapolzan Andreiapolzan platesc chirie pentru terenul din jurul case...(curte) la AFI(fostul ICRAL) Circa financiara mi-a comunicat ca trebuie sa platesc si impozit pe aceasta ... (vezi toată discuția)
Cabinet medical individual nicollettaB nicollettaB daca Unitatea Administrativ Teritoriala inchireaza un spatiu unui cabinet medical individual ( medic de familie )si un alt spatiu unui cabinet stomatologic ... (vezi toată discuția)